Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας oι δύο συλληφθέντες για την απόπειρα εμπρησμού στην Καλαμαριά

|
THESTIVAL TEAM

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έφτασαν νωρίτερα υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οι δύο συλληφθέντες 27 και 28 ετών, για την απόπειρα εμπρησμού μπροστά από το σπίτι του πρώην υπουργού και νυν προέδρου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Δημήτρη Σταμάτη.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω τη στιγμή που επιχειρούσαν να ενεργοποιήσουν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς – εμπρηστικούς μηχανισμούς στην περιοχή της Καλαμαριάς από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Αστυνομικοί έπιασαν στα πράσα τον έναν από τους δύο, λίγο πριν ανάψει φωτιά στον εκρηκτικό μηχανισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος ήταν το αυτοκίνητο του γιου του Δημήτρη Σταμάτη, το οποίο χρησιμοποιεί συχνά και ο πρώην υπουργός. Λίγο αργότερα εντοπίσθηκε στο κέντρο της πόλης ο 28χρονος ο οποίος κρατούσε τσίλιες κάνοντας ποδήλατο και συνελήφθη.

Το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην Άνω Πόλη, σε σπίτια τα οποία τελούνταν υπό κατάληψη, όπου βρέθηκαν μεταξύ άλλων πυροτεχνικές κατασκευές και πλαστικές φιάλες με εύφλεκτο υγρό. Οι αστυνομικοί προχώρησαν και σε προσαγωγές ωστόσο δεν βρέθηκε κάτι επιβαρυντικό σε βάρος τους και αφέθησαν ελεύθεροι.

Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να απολογηθούν στον εισαγγελέαα αντιμετωπίζουν κατηγορίες  κακουργηματικού χαρακτήρα.

Σημειώνεται ότι στα Δικαστήρια είναι σε εξέλιξη συγκέντρωση αλληλεγγύης από αντιεξουσιαστές.

eisaggeleas1.jpg

eisaggeleas2.jpg

eis3.jpg

Φωτογραφίες: Intime

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.