Με βόμβες τόσο για την συνολική εξέταση της υπόθεσης Novartis όσο και για την εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ξεκίνησε η κατάθεση του αντιεισαγγελέα διαφθοράς Ιωάννη Αγγελή. Ο κ. Αγγελής χαρακτήρισε την έρευνα της υπόθεσης Novartis ως μια τρύπα στο νερό ενώ στην αρχική του τοποθέτηση επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυρία Τουλουπάκη για το πως έχει χειριστεί την υπόθεση.

Ο κ.Αγγελής χαρακτήρισε την έρευνα της υπόθεσης Novartis ως μια τρύπα στο νερό ενώ στην αρχική του τοποθέτηση επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυρία Τουλουπάκη για το πως έχει χειριστεί την υπόθεση.

«Μια τρύπα στο νερό έχει γίνει στη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis. Δεν έχουμε πάρει από τις ΗΠΑ κανένα απειροελάχιστα νόμιμο στοιχείο. Ολα είναι παράνομα και στην υπόθεση Novartis έχει γίνει μια τρύπα στο νερό. Προκαλώ τον οποιονδήποτε να πει ένα νόμιμο αποδεικτικό μέσο που έχουμε κάνει. Κανένα.Άρα υπάρχει δόλος Τι προκύπτει από τα έγγραφα: τα έγγραφα έχουν μόνο πληροφορίες μας ξεκαθάρισαν από το FBI. Μας είπαν πως «δεν έχουμε ούτε ενδείξεις αλλά απλές πληροφορίες που δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε».
Απέκρυπτε κάθε έγγραφο που λάμβανε η κυρία Τουλουπάκη και μου έφερε οκτώ έγγραφα χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου όταν τα ζήτησα. Αλλά τελικά κατάλαβα ότι μου απέκρυψε έγγραφα διότι ο κ.Τζουράς που είχε κάνει τις μεταφράσεις μου έδωσε περισσότερες μεταφράσεις από τα συνολικά έγγραφα!
Η κυρία Τουλουπακη αρνείται να δώσει έγγραφα και λέει ότι είναι απόρρητα διότι εάν τα δώσει θα αποδειχθεί ο δόλος της στην υπόθεση. Εγώ ξέρω τουλάχιστον δυο που δεν έχουν σταλεί στους κ. Σοφουλάκη και Ζάχαρη.»

Ο διάλογος με τον υπεύθυνο του FBI

Ο κ.Αγγελής αποκάλυψε και ένα διάλογο που είχε με τον υπεύθυνο του FBI στην Αθήνα Αριστείδη Παπαδάκο.

«Ρώτησα ποσά έγγραφα εστάλησαν δεν μου απάντησε και αρνήθηκε να μου δώσει. Σε ερώτηση για ευθύνη πολιτικών προσώπων μου είπε δεν μπορώ να σας πω λεπτομέρειες, αλλά γνωρίζω ότι δεν υπάρχει ευθύνη πολιτικών και ο Αμερικανός Πρεσβης έχει ενημερώσει και τον κ. Κοντονή και τον κ. Καλογηρου».
Μάλιστα όπως τόνισε του είχε ζητήσει η κυρία Τουλουπακη να ψάξει λογαριασμούς Έλληνα πολιτικού που το παιδί του σπουδάζει στην Βοστόνη και ο αμερικανός πρέσβης είχε ενημερώσει τους υπουργούς Δικαιοσύνης. Μου είπε ακόμα ότι ο δικηγόρος που εμφανίζεται ως δικηγόρος μαρτύρων απειλεί μάρτυρες».

Κεραυνοί κατά της Τουλουπάκη

Στη συνέχεια ο κ. Αγγελής εξήγησε γιατί ανέσυρε από την αρχείο την μήνυση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. «Μη ύπαρξη αριθμού πρωτοκόλλου σε έγγραφα από τις ΗΠΑ

Η κυρία Ράικου κίνησε νομότυπη δικαστική συνδρομή που διέκοψε η κυρία Τουλουπάκη διότι δεν απάντησε στο αίτημα από τις ΗΠΑ πράγμα που το επεσήμανα στην κυρία Τουλουπκη ότι παρανομεί. Υπήρχε κάποιος ισχυρότερος και η κυρία Τουλουπάκη μας έγραφε στα παλιά της τα παπούτσια και εμένα και την κυρία Δημητρίου. Οι παρανομίες στη δικαστική συνδρομή είναι ο βασικός λόγος για τον ενδεχόμενο δόλο της κυρία Τουλουπακη σε κατάχρηση εξουσίας και του ηθικού αυτουργού».

Πηγή: iefimerida.gr