Εισαγγελέας για το “καρτέλ” του υγραερίου κίνησης στη Θεσσαλονίκη

|
THESTIVAL TEAM

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν καταγγελίες για “καρτέλ” που ευθύνεται για τις αυξημένες τιμές του υγραερίου κίνησης για τα αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη. 

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, έδωσε τη σχετική εντολή στην αστυνομία μετά από μήνυση που υπέβαλε ιδιώτης και σύμφωνα με την οποία, ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, διαθέτουν το υγραέριο κίνησης στην ίδια τιμή και σημαντικά ακριβότερα, σε σχέση με άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και γενικότερα της χώρας.

Με βάση τα παραπάνω, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα, η οποία ανατέθηκε στο Τμήμα Οικονομικών Εγκλημάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.  

Στο πλαίσιο αυτό, θα γίνουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι, σε πρατήρια υγρών καυσίμων, για να διαπιστωθεί εάν ακολουθούνται πρακτικές που συνιστούν αθέμιτο ανταγωνισμό και αισχροκέρδεια.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.