Ωραιόκαστρο: Ασυνείδητοι βασανίζουν και σκοτώνουν ζώα – Μήνυση καταθέτει ο δήμος

|
ΤΑΚΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΕΛΗΣ

Αποτροπιασμό προκαλούν οι καταγγελίες που δέχεται η διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου σχετικά με τη θανάτωση ζώων στην περιοχή.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Ωραιοκάστρου γνωστοποιεί πως στελέχη της διοίκησης δέχθηκαν καταγγελίες πως ζώα βρέθηκαν νεκρά είτε από φόλα είτε από άλλον βασανισμό σε περιοχές του Πενταλόφου και του Μελισσοχωρίου.

Ειδικότερα, σύφωνα με πληροφορίες, πολίτες κατήγγειλαν πως το πρωί του Σαββάτου, βρέθηκαν σκοτωμένα με αφρούς στο στόμα τρία σκυλιά και μια γάτα.

Ανάλογης βαρβαρότητας περιστατικό έλαβε χώρα, σύμφωνα με σχετικές καταγγελίες, και στο Μελισσοχώρι.

Πολίτες κατήγγειλαν σε στελέχη της διοίκησης πως εντόπισαν τέσσερα κουταβάκια κλεισμένα μέσα σε σακούλα, από τα οποία μόλις το ένα διασώθηκε.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του δήμου, ο δήμαρχος Παντελής Τσακίρης έχει ήδη δώσει εντολή να κινηθούν οι διαδικασίες για την κατάθεση μήνυσης κατά αγνώστων.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

“Τις τελευταίες ώρες στελέχη της διοίκησης του δήμου Ωραιοκάστρου έγιναν αποδέκτες καταγγελιών για περιστατικά βασανιστικής θανάτωσης ζώων.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, κουτάβια, σκύλοι και μια γάτα βρέθηκαν νεκρά είτε από φόλα είτε από άλλον τύπου βασανισμό σε περιοχές του Πενταλόφου και του Μελισσοχωρίου.

Η διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τα περιστατικά αυτά, ενώ ο δήμαρχος Παντελής Τσακίρης έχει ήδη δώσει εντολή να κινηθούν οι διαδικασίες για την κατάθεση μήνυσης κατά αγνώστων”.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.