Δάσκαλος στη Βέροια άνοιξε την αγκαλιά του για τα προσφυγόπουλα

|
THESTIVAL TEAM

«Στο σχολείο μας και σε πολλά πολλά σχολεία σε όλη τη χώρα, τα προσφυγόπουλα τα δεχόμαστε με αγάπη. Δεν υπήρξε ποτέ, όχι περιστατικό, ούτε καν βλέμμα εναντίον τους. Αντίθετα, οι Έλληνες μαθητές μας τα προστατεύουν, τα βοηθούν σε ό,τι χρειαστούν στο μάθημα. Αλλά δεν προβάλλονται αυτά από τα κανάλια. Μαζεύτηκαν τρεις στη Νάουσα, αυτοί με τις περικεφαλαίες και το έμαθε όλη η Ελλάδα, ενώ εμείς εδώ δεν το είχαμε καν αντιληφθεί». Ο Κωστής Γκαλίτσιος, δάσκαλος Αγγλικών στο 16ο Δημοτικό σχολείο Βέροιας, μίλησε σήμερα στο Κόκκινο, στην εκπομπή της Ευγενίας Λουπάκη, για την αρμονικότατη συμβίωση των παιδιών στο σχολείο.

«Κάθε φορά που βλέπω ένα χαμόγελο στο πρόσωπο αυτών των παιδιών, που τόσα έχουν περάσει, αισθάνομαι ότι κάτι ουσιαστικό κάνω. Φέτος δυστυχώς καθυστέρησαν να έρθουν διότι δεν είχαν κανονιστεί τα λεωφορεία που θα τα μεταφέρουν και είναι μόνο ένα μήνα μαζί μας. Αλλά οι συμμαθητές τους τα βοηθούν» συνέχισε. Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την εκπομπή στο συνδεδεμένο ηχητικό απόσπασμα.

Ο Κωστής Γκαλίτσιος, είναι και μουσικός. Μαζί με την δασκάλα Ελισάβετ Τάρη έγραψαν πέρσι ένα τραγούδι, που το τραγουδούν οι μαθητές της ΣΤ’ Ταξης, `Ελληνες και πρόσφυγες. Οι στίχοι τα λένε όλα…

Κάθε παιδί ένα αστέρι

Από αγάπη μόνο ξέρει

Από σύνορα και φράχτες δεν γνωρίζει

Μόνο σε όνειρα ελπίζει

Πηγή: stokokkino.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.