“Στα κάγκελα” οι κάτοικοι των Διαβατών για τα κρούσματα βίας από μετανάστες που διαμένουν στο Αναγνωστοπούλου (ΦΩΤΟ & VIDEO)

|
THESTIVAL TEAM

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, καθώς όπως καταγγέλλουν, είναι αλλεπάλληλα τα κρούσματα βίας και παραβατικότητας στην περιοχή με δράστες αλλοδαπούς που διαμένουν στο στρατόπεδο Αναγνωστόπουλου αλλά και γύρω από αυτό.

Μάλιστα αγανακτισμένοι πολίτες συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής μπροστά στο νηπιαγωγείο των Εργατικών Κατοικιών στα Διαβατά.

diava-1.jpg

Η αυθόρμητη συγκέντρωση των κατοίκων προκάλεσε την έντονη κινητοποίηση των αρχών. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποτρέψουν πιθανή συμπλοκή μεταξύ των κατοίκων και των αλλοδαπών.

Την ανησυχία των πολιτών της περιοχής μετέφερε με δηλώσεις του στο thestival.gr ο δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης.

«Υπάρχει μια κοινωνική αναταραχή», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωαννίδης και πρόσθεσε: «Υπάρχει ένα πρόβλημα σε ό,τι αφορά στις αθρόες ροές των προσφύγων που έρχονται εδώ πέρα, είναι δίπλα το hot spot».

diava-2.jpg

Όπως τόνισε, υπάρχει ανησυχία των κατοίκων της περιοχής λόγω της υπερφόρτωσης στο hot spot με συνέπεια να υπάρχουν προβλήματα τόσο εντός της δομής όσο και έξω από αυτή.

«Η κατάσταση εδώ είναι ένα εκρηκτικό κοκτέιλ», σημείωσε στις δηλώσεις του  ο δήμαρχος Δέλτα.

«Μου τράβηξαν τα μαλλιά και με χτύπησαν για να μου πάρουν το κινητό»

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία θύματος ληστείας στο thestival.gr.

Όπως ανέφερε η 21χρονη Αθηνά Λιόλιου, την ώρα που περπατούσε για να πάει σπίτι της, άγνωστοι της επιτέθηκαν με σκοπό να τη ληστέψουν.

diava-3.jpg

Σύμφωνα με το θύμα, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή μόνο όταν έσπευσαν κάτοικοι προκειμένου να τη βοηθήσουν.

«Πέρασα όλη τη νύχτα στο νοσοκομείο. Έχω ίλιγγο από το χτύπημα», υποστήριξε στο thestival.gr, η 21χρονη.


Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.