Βολές κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα εξαπολύει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Β. Ελλάδος, με αφορμή τα αρχαία στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης.

Σε σχετική ανακοίνωση τα μέλη του Συλλόγου εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους διότι δεν κλήθηκαν στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τα αρχαία.

«Ο κ. Ζέρβας προτίμησε να προχωρήσει σε μία κακοστημένη και επικοινωνιακού τύπου φιέστα, όπου θα προπαγάνδιζε την άποψη της κυβέρνησης για τις αρχαιότητες της οδού Βενιζέλου και δεν τον ενδιέφερε η πραγματική ενημέρωση των παρευρισκομένων για το θέμα», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την Δευτέρα 07/10/2019 ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβας έχει συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το βράδυ της ίδιας ημέρας, με μοναδικό θέμα τις αρχαιότητες του μετρό Θεσσαλονίκης.

Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στο Συμβούλιο αυτό καλέστηκε να εκθέσει τις απόψεις του μεγάλος αριθμός φορέων της πόλης, σχετικοί και άσχετοι με το θέμα. Δυστυχώς ο κ. Ζέρβας δεν έκρινε ότι έπρεπε να καλέσει το φορέα, του οποίου τα μέλη είναι αυτοί οι όποιοι αγωνίζονται καθημερινά και αναδεικνύουν όχι μόνο τις Αρχαιότητες του μετρό άλλα το σύνολο των Αρχαιοτήτων στην πόλη και δεν είναι άλλος από τον «ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΠΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ».

Ο κ. Ζέρβας προτίμησε να προχωρήσει σε μία κακοστημένη και επικοινωνιακού τύπου φιέστα, όπου θα προπαγάνδιζε την άποψη της κυβέρνησης για τις αρχαιότητες της οδού Βενιζέλου και δεν τον ενδιέφερε η πραγματική ενημέρωση των παρευρισκομένων για το θέμα.

Η θέση του Συλλόγου των εργαζομένων που είναι η in situ ανάδειξη των Αρχαιοτήτων και όχι η απόσπαση και επανατοποθέτηση τους που επιθυμεί η κυβέρνηση, δεν ταίριαζε στην φιέστα και για αυτό δεν προσκληθήκαμε.

Καλούμε το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, έστω και τώρα, να ενώσει την φωνή του Δήμου με την θέση του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΠΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ» και όλων των επιστημονικών φορέων, για παραμονή των Αρχαιοτήτων της οδού Βενιζέλου στον χώρο που βρέθηκαν χωρίς απόσπαση και ταυτόχρονα η προχωρήσει η ολοκλήρωση των εργασιών του Μετρό για να μπορέσουν οι συμπολίτες μας, και όχι μόνο, να απολαμβάνουν και το μετρό και τις Αρχαιότητες που είναι η πολιτιστική μας κληρονομιά και η παρακαταθήκη που πρέπει να αφήσουμε στις επόμενες γενιές».