Η δίκη για τον χαμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη συνεχίζεται την επόμενη εβδομάδα στα Ιωάννινα με τους γονείς του φοιτητή να ξεσπούν μιλώντας στην εφημερίδα Real News και να αμφισβητούν το «βίντεο-ντοκουμέντο» που παρουσιάστηκε στη δίκη.

Αυτό που σύμφωνα με την οικογένεια δυναμίτισε την ατμόσφαιρα της δικής – στο κατηγορητήριο της οποίας περιγράφονται 25 περιστατικά βίας εναντίον του Βαγγέλη Γιακουμάκη είναι ένα βίντεο που παρουσιάστηκε κατά την ακροαματική διαδικασία και δείχνει τον φοιτητή χαμογελαστό δίπλα στην ομάδα των νεαρών που κατηγορούνται ότι του έριχναν καυτό νερό στο λαιμό, τον κλείδωναν σε ντουλάπες και τον κρεμούσαν από το παράθυρο.

«Είμαστε αγανακτισμένοι από την εμφάνιση του συγκεκριμένου οπτικοακουστικού υλικού, στο οποίο φαίνεται ο γιος μας. Οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι προέρχεται από το κινητό του παιδιού μας. Υπάρχουν ερωτήματα όμως.

Ποιος από αυτούς μπορούσε να έχει πρόσβαση στο κινητό του; Και ήταν παλιάς τεχνολογίας κινητό όχι ένα smartphone με μεγάλες δυνατότητες» λένε οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Οι γονείς του νεκρού φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, δηλώνουν πως θα προστατεύσουν με κάθε νόμιμο τρόπο, την τιμή και τη μνήμη του παιδιού τους, ενώ αμφισβητούν συγκεκριμένα σημεία από το επίμαχο βίντεο.

«Αναφέρθηκε ότι η εικόνα ανάγεται σε χρόνο μεταγενέστερο της αλλαγής δωματίου. Από που άραγε προκύπτει αυτό; Το κυριότερο από όλα είναι ότι αμφισβητείται έντονα η φωνή του. Δεν ανήκει στον Βαγγέλη, δεν ανταποκρίνεται στη φωνή του.

Εμείς ως οικογένεια δεν εισπράξαμε κανένα ίχνος μεταμέλειας από τους κατηγορούμενους. Παραμένουν αμετανόητοι οι βασανιστές του Βαγγέλη».

Η δίκη, αναμένεται να συνεχιστεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, με τις αγορεύσεις των συνήγορων και την πρόταση του εισαγγελέα.

Πηγή: Real News