Συνθήματα κατά του ΝΑΤΟ στο αμερικάνικο προξενείο και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ & VIDEO)

|
ΓΑΒΡΙΗΛ ΧΑΤΖΗΝΟΠΟΥΛΟΣ

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης έφτασε πριν από λίγο η πορεία διαμαρτυρίας της ΕΔΥΕΘ.

Κατά τη διάρκεια της πορείας τους, πραγματοποίησαν στάση στο Αμερικανικό Προξενείο όπου και έγραψαν συνθήματα, στην πύλη του εμπορικού κέντρο όπου στεγάζεται.

Φτάνοντας στο λιμάνι, τα μέλη της ΕΔΥΕΘ φώναξαν και έγραψαν συνθήματα κατά του ΝΑΤΟ. Λίγο μετά αποχώρησαν και συνέχισαν την πορεία τους με κατάληξη την πλατεία Αριστοτέλους.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου όπου πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον πρόεδρο της ΕΔΥΕΘ, Νίκο Ζώκα.

Σε δηλώσεις του, ο Γραμματέας της ΕΔΥΕΘ, Μπάμπης Βέλλης, σημείωσε ότι: “Θέλουμε να θυμίσουμε στον ελληνικό λαό ότι οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ αιματοκύλησαν έναν ολόκληρο λαό. Ας σταματήσουμε το σχέδιο τους”.

Τέλος, σημειώνεται ότι στόχος της Επιτροπής είναι η εξάλειψη των συμφερόντων του ιμπεριαλισμού, στα επικίνδυνα σχέδια των αστικών τάξεων αι τη μετατροπή των Βαλκανίων σε περιοχή φιλίας, συνεργασίας και συναδέλφωσης των λαών.

nato-1.jpg

nato-2.jpg

nato-3.jpg


Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.