Πορεία για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα και αντισυγκέντρωση σήμερα στη Θεσσαλονίκη

|
THESTIVAL TEAM

Συγκέντρωση και πορεία με αφορμή τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα θα πραγματοποιήσουν σήμερα μέλη του Ιερού Λόχου, στη Θεσσαλονίκη.

Η πορεία θα ξεκινήσει στις 18.30 από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και θα κινηθεί ως το αλβανικό προξενείο στην οδό Τσιμισκή.

Στην κινητοποίηση θα συμμετέχουν η Ομοσπονδία Πατριωτικών & Ορθοδόξων Σωματείων και το “Παρατηρητήριο για τα δικαιώματα των Ελλήνων της Β. Ηπείρου, ενώ σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν “Με αφορμή του  πρόσφατου  γεγονότος του άδικου θανάτου του εθνομάρτυρα  Κων/νου Κατσιφα, η ομοσπονδία πατριωτικών και ορθοδόξων σωματείων , μαζί με το παρατηρητήριο για τα δικαιώματα των Ελλήνων της Β. Ηπείρου,  καλεί μαζικά τον κόσμο στην πορεία μνήμης την τέταρτη  18:30 από τα δικαστήρια θες/νικης  ως το αλβανικό προξενείο που διοργανώνεται από το σωματείο Ιερός Λόχος “.

Παράλληλα, με αφορμή την συγκέντρωση του Ιερού Λόχου μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν προγραμματίσει αντιφασιστική συγκέντρωση στις 18:00, στο άγαλμα Βενιζέλου.

Επίσης, στις 08:30 εργαζόμενοι του νοσοκομείου “Γ. Γεννηματάς ” θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο για την παραχώρηση νοσοκομείων στο Ταμείο αποκρατικοποιήσεων, ενώ πιθανόν να ακολουθήσει και πορεία.

Στις 08:30 μέλη ενώσεων μικρών και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων Θεσσαλονίκης θα διαμαρτυρηθούν για την φορολογική πολιτική έξω από το ΥΜΑΘ.

Τέλος, στις 09:00 μέλη του συνδικάτου επισιτισμού και τουρισμού θα πραγματοποιήσουν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης συγκέντρωση αλληλεγγύης για εκδίκαση ποινικής υπόθεσης.  

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.