Στήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Αριστοτέλους (ΦΩΤΟ & VIDEO)

|
THESTIVAL TEAM

Πιο νωρίς από κάθε άλλη χρονιά, επί δημαρχίας του Γιάννη Μπουτάρη, άρχισαν φέτος οι εργασίες για την τοποθέτηση του Χριστουγεννιάτικου διακόσμου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η έντονη κριτική, που ασκήθηκε στη διοίκηση τα προηγούμενα χρόνια, είχε ως αποτέλεσμα οι διαδικασίες να ξεκινήσουν πολύ νωρίτερα απ’ ότι είχαμε συνηθίσει.

Σήμερα, από νωρίς το πρωί συνεργεία του δήμου άρχισαν τις εργασίες, προκειμένου να στήσουν το φυσικό έλατο ύψους 20 μέτρων, το οποίο θα κοσμεί την κεντρικότερη πλατεία της πόλης, την πλατεία Αριστοτέλους. Το έλατο θα πλαισιώνεται από πέντε μικρότερα δέντρα των οκτώ μέτρων.

elato.jpg

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο, το οποίο εξασφάλισε ο δήμος από το Πανεπιστημιακό Δάσος Ταξιάρχη, θα στολιστεί μέσα στο επόμενο διήμερο με περίπου 14.000 led φωτάκια και θα φωταγωγηθεί το βράδυ της 30ης Νοεμβρίου, οπότε και θα αρχίσει τυπικά για τη Θεσσαλονίκη η εορταστική περίοδος.

«Σιγά σιγά κινούνται όλα βάσει προγραμματισμού, ώστε στις 30 του μήνα με την εναρκτήρια εκδήλωση, να ξεκινήσει ο εορταστικός διάκοσμος της πόλης», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.

elato2.jpg

Θα στηθεί επίσης μια μεγάλη σκηνή, από την οποία οι Onirama θα δώσουν το σήμα για την έναρξη της μεγάλης γιορτής.

Παράλληλα, στην πλατεία Αριστοτέλους θα στηθούν το σπιτάκι του Άι Βασίλη, ένα θεματικό πάρκο με τίτλο «Η Εποχή των Παγετώνων» και άλλα ξύλινα σπιτάκια, όπου θα πραγματοποιούνται δημιουργικά εργαστήρια, ενώ θα τοποθετηθούν καρουζέλ και τρενάκι για μικρά και… μεγάλα παιδιά.

Οι προετοιμασίες, που άρχισαν σήμερα, πρόκειται να συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες για τη διαμόρφωση της Χριστουγεννιάτικης πλατείας Αριστοτέλους.

elato5.jpg

elato4.jpg

Δείτε τα βίντεο του thestival.gr:

 



Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.