Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο πλαίσιο του 1ου Αυτο-οργανωμένου Thessaloniki Pride.

H πορεία, στην οποία σύμφωνα με την Αστυνομία συμμετέχουν περίπου 300 άτομα, θα κινηθεί στη οδό Εγνατία, στην Αγίας Σοφίας, στη Λεωφόρο Νίκης, στην οδό Νικολάου Γερμανού και μέσω της οδού Αγγελάκη θα καταλήξει στα πανεπιστήμια στη Σχολή Θετικών Επιστημών (πλατεία Χημείου).

Στην πλατεία Χημείου / Σχολή Θετικών Επιστημών θα βρίσκονται στημένα τα περίπτερα των συλλογικοτήτων, η κουζίνα, η έκθεση φωτογραφίας, ενώ θα γίνουν οι εκδηλώσεις και το after-pride party.

Το 1ο Αυτο-οργανωμένο Thessaloniki Pride αφιερώνεται στη μνήμη της Τουρκάλας τρανς ακτιβίστριας Hande Kader, την οποία βίασαν και έκαψαν ζωντανή τον περσινό Αύγουστο στην Κωνσταντινούπολη.

Να σημειωθεί ότι φέτος θα πραγματοποιηθούν δύο διαφορετικά Φεστιβάλ Υπερηφάνειας στη Θεσσαλονίκη για τα δικαιώματα ομοφυλόφιλων, λεσβιών, αμφί, τρανς, κουίρ, ίντερσεξ και ασέξουαλ (ΛΟΑΤΚΙΑ+) ατόμων.

Η διαφωνία ορισμένων εκ των ατόμων που συμμετείχαν μέχρι πέρυσι στο Thessaloniki Pride με την ύπαρξη χορηγών στη διοργάνωση, τους έκανε να λάβουν απόφαση να διοργανώσουν ένα ξεχωριστό Thessaloniki Pride, το RADical Pride. Το 6ο Thessaloniki Pride θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο.