Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα η Θεσσαλονίκη μένει χωρίς αστική συγκοινωνία. Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας, καθώς ούτε χτες κατέστη δυνατό να υπάρξει θετική εξέλιξη στο θέμα της πληρωμής τους.

Παρά το γεγονός ότι η διοίκηση του ΟΑΣΘ βρίσκεται σε επαφές με την Εθνική Τράπεζα για την εξασφάλιση δανειοδότησης, δεν έχει λάβει ακόμη το πράσινο φως και σήμερα πρόκειται να καταθέσει συμπληρωματικά στοιχεία, ώστε να εξεταστεί στη συνέχεια το αίτημά της.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού έχει ζητήσει επίσης από το αρμόδιο υπουργείο προείσπραξη της αντισταθμιστικής καταβολής του Ιουνίου, ύψους 4 εκατ. ευρώ, για την πληρωμή του μισθού Απριλίου στους εργαζόμενους, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει θετική απάντηση επί του θέματος.

Εάν καμία από αυτές τις προσπάθειες δεν αποδώσει, η πόλη θα παραμείνει χωρίς λεωφορεία και το σαββατοκύριακο. Εφιαλτικό χαρακτηρίζουν αυτο το ενδεχόμενοι οι καταστηματάρχες, οι οποίοι είδαν τον τζίρο τους να μειώνεται σημαντικά αυτή την εβδομάδα. Μάλιστα, ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης δήλωσαν ότι πρόκειται να λάβουν μέτρα για να μη πάει ακόμη ένα διήμερο χαμένο (Διαβάστε ΕΔΩ).