ΤΩΡΑ: Διαμαρτυρία για την ποινή κάθειρξης στον ηγούμενο της Μονής Εσφιγμένου έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ&VIDEO)

|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη του συλλόγου φίλων Αγίου Όρους, ο Αγ. Ιωάννης Θεολόγος, του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου και του Ιερού Λόγου, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Αφορμή αποτελεί η ποινή κάθειρξης 20 ετών που επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στον ηγούμενο της παλιάς Αδελφότητας της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, όπως επίσης σε έναν ακόμη μοναχό της ίδιας Αδελφότητας, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν τον Ιούλιο του 2013 στο αντιπροσωπείο (κονάκι) της Μονής, στις Καρυές.

Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, ενώ αυτή την ώρα ο δρόμος μπροστά από τα δικαστήρια παραμένει κλειστός.

Ο πατήρ Γρηγόριος από την Ιερά Μονή Εσφιγμένου αναφέρει: “Είμαστε σήμερα όλοι εδώ μαζεμένοι για να διαμαρτυρηθούμε για την εξοντωτική ποινή που έχει επιβληθεί στον αρχιμανδρίτη Μεθόδιο της Ι. Μονής Εσφιγμένου. Η ένσταση μας είναι ότι αυτή η ποινή είναι για πνευματικές διαφορές. Είναι εντελώς απαράδεκτο πνευματικές διαφωνίες μεταξύ ρασοφόρων να μεταβιβάζονται στο επίπεδο ποινικών αντιποίνων. Τέτοιες ποινές από τον ελληνικό νομοθέτη προβλέπονται για τρομοκράτες,παιδεραστές και σε ανθρώπους που έχουν κάνει ξέπλυμα μαύρου χρήματος” και πρόσθεσε πως “ζητούμε έστω κ αργά η δικαιοσύνη να καταλάβει το λάθος της καινά επανορθώσει”.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες του Thestival:

 

 

 

 

 



Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.