Μήνυμα στην κυβέρνηση στέλνουν οι εργαζόμενοι του ΟΛΘ

|
THESTIVAL TEAM

Την αντίθεσή τους στην παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου και του μάνατζμεντ των λιμανιών Πειραιώς και Θεσσαλονίκης σε ιδιώτες εξέφρασαν οι εργαζόμενοι στο λιμάνι. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο…

κ. Γεωργακόπουλος επικαλέστηκε την ευρωπαϊκή εμπειρία, όπου «μόνο το 4% των λιμανιών είναι ιδιωτικά» και διερωτήθηκε : «Αν πουληθούν τα λιμάνια, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, που είναι εργαλεία ανάπτυξης, πώς θα ανακάμψει η χώρα;». Υποστήριξε ότι οι εργαζόμενοι «επιβεβαιώθηκαν» και για την παραχώρηση δραστηριοτήτων στην «Cosco» στο λιμάνι του Πειραιά, όπου «δεν αυξήθηκε η κίνηση και διακινείται το ήδη υπάρχον φορτίο», «δεν διασφαλίζονται οι εργασιακές σχέσεις», ενώ επιπλέον η εταιρία «ζητά τώρα και επιμήκυνση κατά πέντε χρόνια, της συμβατικής υποχρέωσης της, κατασκευής της τρίτης προβλήτας». Ο κ. Γεωργακόπουλος κάλεσε τη κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να μην προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών και προανήγγειλε κινητοποιήσεις.Οι εργαζόμενοι του ΟΛΘ θα συμμετάσχουν την Πέμπτη στην κοινή συγκέντρωση και πορεία των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.