Μπουτάρης: Απαράδεκτο μια χούφτα άνθρωποι να εμποδίζουν τη συζήτηση με το ΤΑΙΠΕΔ (VIDEO)

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνεδρίαση στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης για το ΤΑΙΠΕΔ, όπου παρευρίσκεται και ο πρόεδρος του Ταμείου Στέργιος Πιτσιόρλας.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης τόνισε πως: ”Είμαστε σαφώς υπέρ της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού, της διαχείρισης δηλαδή από μια ιδιωτική εταιρεία όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο. Η θέση του δήμου είναι ξεκάθαρη. Εμείς έχουμε θέμα με την Α’ προβλήτα αλλά νομίζω θα έχουμε καλό τέλος. Αυτό που είναι απαράδεκτο είναι μια χούφτα άνθρωποι να εμποδίζουν τη συζήτηση για τα θέματα που διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ”.

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης., Βούλα Πατουλίδου, επεσήμανε προσερχόμενη στη συνεδρίαση ότι : ”Δεν θα αντιδρούσε κάνεις είχαν μπει συγκεκριμένες διαδικασίες αξιοποίησης. Το συμφέρον το δικό μας, είναι το συμφέρον όλης της Ελλάδας όχι μόνο της Θεσσαλονίκης”.

Την δική της άποψη εξέφρασε και το μέλος της ΛΑΕ Θεσσαλονίκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, αναφορικά με την πώληση των δημοσίων εκτάσεων. Όπως υπογράμμισε, η κυβέρνηση συνεχίζει το καταστροφικό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι στη σημερινή εκδήλωση ο κ. Πιτσιόρλας θα αναφερθεί στο ξεπούλημα της Στοάς Μοδιάνο, σε αυτό του λιμανιού της πόλης καθώς και σε μια σειρά άλλων δημόσιων εκτάσεων της Θεσσαλονίκης.

Συνακόλουθα, ο πρόεδρος των Εργαζομένων στον ΟΛΘ, Τριαντάφυλλος Αφεντουλίδης, τόνισε πως το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται σε ”αφασία” όλα αυτά τα χρόνια αναφορικά με την οδική και σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού και πως η σημερινή συνεδρίαση αποτελεί μια ευκαιρία για τον δήμο και τους φορείς να σπάσουν τη σιωπή τους απέναντι στο ΤΑΙΠΕΔ και να μην ακούσουν τα ”ξεδιάντροπά ψέμματα που θα ειπωθούν μπροστά στα μούτρα τους”.

Τέλος, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης και πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, Λάζαρος Κυρίζολγου δήλωσε πως: ”Τίποτα δεν πρέπει να γίνει αν προηγουμένως δεν γίνει διάλογος και συζήτηση με την τοπική αυτοδιοίκηση. Πρέπει να γίνουν σεβαστές οι θέσεις και οι απόψεις των Δήμων προς όφελος των πολιτών των τοπικών κοινωνιών”. Ακολούθως, ο κ. Κυρίζογλου αναφερόμενος στο θέμα των στρατοπέδων υπογράμμισε ότι: ”Ο κ. Καμμένος δεν θα πρέπει να προχωρήσει σε εμπορευματοποίηση αυτών των χώρων εντός κατοικημένων περιοχών, αλλά και ο κ. Πιτσιόρλας θα πρέπει σε όσα στρατόπεδα είναι εντός ΤΑΙΠΕΔ, όπως αυτό του Μεγάλου Αλεξάνδρου, να προχωρήσει σε επανασχεδιασμό”.

Λίγο αργότερα, τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας και οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ αποχώρησαν από την είσοδο του ΕΒΕΘ όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι, φώναξαν συνθήματα στην πλατεία Αριστοτέλους και επέστρεψαν ξανά.

Δείτε τα βίντεο του Thestival:



Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.