“Πλήρωσε ή σου σπάμε τον πάγκο” – Στο “μάτι” είχαν βάλει τους μικροπωλητές οι Χρυσαυγίτες

|
THESTIVAL TEAM

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τις δράσεις της Χρυσής Αυγής με νέα δεδομένα να εμφανίζονται συνεχώς πιο αποκαλυπτικά από τα προηγούμενα. Ο κοριός της ΕΥΠ αυτή τη φορά στέλνει στα χέρια των Αρχών και των αρμόδιων υπηρεσιών απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες μελών του ακροδεξιού κόμματος να απειλούν και να εκβιάζουν μικροπωλητές.

Στις καταγεγραμμένες συνομιλίες που έχει η ΕΥΠ στα χέρια της – και που θα φουσκώσουν ακόμη περισσότερο τον φάκελων των βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής – ακούγονται οι χρυσαυγίτες να «προσφέρουν» προστασία σε μικροπωλητές. «’Η μας πληρώνετε ή σας σπάμε τους πάγκους» φέρεται να λέει στέλεχος του κόμματος της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις και φυσικά μια απ’ αυτές ήταν η εκάστοτε περιοχή, το ύψος του επιθυμητού ποσού από την πλευρά των εκβιαστών άλλαζε. Όσοι τους έδιναν αρνητική απάντηση τους έδειχναν το πιο σκληρό τους λέγοντάς τους πως οι πάγκοι τους θα έχουν την ίδια τύχη με αυτών των αλλοδαπών στη Ραφήνα – τους είχε καταστρέψει τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Στην πλάτη τους και το κακούργημα του εκβιασμού

Τα νέα δεδομένα λύνουν τα χέρια της Δικαιοσύνης και δένουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Το κακούργημα του εκβιασμού είναι μια ανάσα πίσω τους και το μόνο που μένει είναι πιστοποιηιούν τα πρόσωπα που ακούγονται στα τηλέφωνα.

Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι πρώην μέλος της ΧΑ είχε πει πως η οργάνωση είτε έβαζε αλλοδαπούς να πουλούν εμπορεύματα σε πάγκους και το κόμμα έπαιρνε τη προμήθεια που ήθελε, είτε «προσέφερε» προστασία, κάτι που φαίνεται να επαληθεύεται από τα όσα κατέγραψαν οι κοριοί της ΕΥΠ.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.