Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας σε γιατρούς: Στηρίξτε την υπηρεσία τηλεϊατρικής

|
THESTIVAL TEAM

Kάλεσμα στους γιατρούς της Αθήνας να συμμετέχουν στην αλυσίδα στήριξης των ασθενών με Covid-19, μέσω του πρωτοποριακού συστήματος τηλεϊατρικής απευθύνουν, σύμφωνα με το protothema.gr, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνων (ΙΣΑ) και η Περιφέρεια Αττικής.

Mε email που απέστειλαν καλούν τους γιατρούς της Αθήνας να εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Doctor Next 2 Me, η οποία φέρνει σε πραγματική επικοινωνία με Videoκλήση τον ασθενή, με τον πιο κοντινό γεωγραφικά διαθέσιμο ιατρό. Πρόκειται για ένα application που μπορεί εύκολα ο γιατρός να κατεβάσει στο κινητό του.

Με τον τρόπο αυτό, πολίτες που δεν πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο, είτε επειδή έχουν ήπια συμπτώματα της νόσου COVID-19, είτε επειδή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα μπορούν απευθείας με Video κλήση να συνομιλούν με διάφορες ειδικότητες γιατρών (γενικής ιατρικής, παθολόγο, πνευμονολόγο, ψυχίατρο, παιδίατρο, κ.α).

Με τον τρόπο αυτό οι γιατροί θα έχουν οπτική εικόνα του ασθενούς και θα δίνουν τις πρώτες συμβουλές και συστάσεις για τυχόν συμπτώματα που μπορεί να σχετίζονται με τον ιό.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Πατούλης καλεί όλους τους ιατρούς να κάνουν εγγραφή στην εφαρμογή, Doctor Next 2 Me και να συμμετέχουν στην προσπάθεια που γίνεται ώστε να θωρακιστεί υγειονομικά η χώρα για να σωθούν ζωές.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.