Για τα επίπεδα της αγοραστικής κίνησης στη Θεσσαλονίκη εν μέσω της φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου μίλησε στον Focus Fm 103,6 και στην εκπομπή "Μαγκαζίνο" με τη Θεοδώρα Απότα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης.

Όπως είπε η εκπτωτική περίοδος ξεκίνησε καλά, καθώς έκανε λόγο για ένα "δυνατό Σαββατοκύριακο". Ωστόσο ο κ. Φιλιππίδης είπε ότι αναμένεται να φανεί πώς θα εξελιχθεί η εβδομάδα για να γίνει στο τέλος της περιόδου ο σχετικός απολογισμός.

"Ήμασταν οι πρώτοι που ζητήσαμε την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων" είπε ο ίδιος, υποστηρίζοντας ότι "δυστυχώς δεν είχαν να προσφέρουν τίποτα όλα αυτά τα χρόνια μιας και στο διάστημα των ενδιάμεσων εκπτώσεων κινείται η αγορά αλλά τις προηγούμενες και τις επόμενες 15-20 ημέρες δυστυχώς υπάρχει καθίζηση και κατά μέσο όρο έβγαινε ένα αρνητικό πρόσημο".

Σημειώνεται ότι η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος θα διαρκέσει μέχρι τις 09 Νοεμβρίου.

Αναφορικά με τους επιχειρηματίες που επλήγησαν και συνεχίζουν να πλήττονται από τα έργα του Μετρό της Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του ΕΣΘ, είπε ότι την επόμενη εβδομάδα θα καλέσει σε σύσκεψη όλους αυτούς που πλήττονται από τον άξονα του Μετρό. Πρόσθεσε δε ότι ο ΕΣΘ ασκεί πιέσεις στην Αττικό Μετρό για το ζήτημα.

"Επί δέκα χρόνια άνθρωποι καταστράφηκαν, έχασαν τις περιουσίες τους" είπε και συμπλήρωσε ότι πρέπει να βρεθούν κονδύλια για να αποζημιωθούν.