Σε σημαντικές αποφάσεις για την διευκόλυνση των καταστηματαρχών προχώρησε ο Δήμος Αμπελοκήπων –Μενεμένης με αφορμή τους νέους κανόνες λειτουργίας που επιβάλλονται λόγω της πανδημίας.

Έτσι, μεταξύ άλλων, ο δήμος Αμπελοκήπων –Μενεμένης αποφάσισε την απαλλαγή των καταστημάτων που κάνουν χρήση κοινοχρήστου χώρου από τα αναλογούντα τέλη χρήσης κοινοχρήστου χώρου για το χρονικό διάστημα που ίσχυσαν οι περιορισμοί στη λειτουργία τους. Επίσης αποφάσισε την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των επιχειρήσεων του Δήμου μας που διέκοψαν τη λειτουργία τους υποχρεωτικώς και για χρονικό διάστημα δύο μηνών αλλά και τη δυνατότητα επέκτασης της αδείας χρήσης κοινοχρήστου χώρου για τη χρήση τραπεζοκαθισμάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στο πλαίσιο της λήψης μέτρων αρωγής προς τα καταστήματα του Δήμου μας για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού covid-19, σας ενημερώνουμε ότι:

1.Με την Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου 64/23-03-2020 αποφασίστηκε η απαλλαγή των καταστημάτων που κάνουν χρήση κοινοχρήστου χώρου από τα αναλογούντα τέλη χρήσης κοινοχρήστου χώρου για το χρονικό διάστημα που ίσχυσαν οι περιορισμοί στη λειτουργία τους.

2.Με την Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου 90/25-05-2020 αποφασίστηκε η απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των επιχειρήσεων του Δήμου μας που διέκοψαν τη λειτουργία τους υποχρεωτικώς και για χρονικό διάστημα δύο μηνών

3. Με το άρθρο 65 του νόμου 4688/2020 ρυθμίζεται η δυνατότητα και οι λεπτομέρειες επέκτασης της αδείας χρήσης κοινοχρήστου χώρου για τη χρήση τραπεζοκαθισμάτων από τα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να αναζητούν πληροφορίες για όλες τις ελαφρύνσεις τόσο από την ιστοσελίδα του Δήμου μας, όσο και από τα τηλέφωνα και τα emails των αρμοδίων Υπηρεσιών

Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών 2313-313616

Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών 2313-313655

Γραφείο Εσόδων, 2313-313659, 661, 679 (email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. )

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, Καζαντζίδης Γεώργιος

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου