Συνάντηση με συλλόγους, σωματεία και πολίτες που αντιδρούν στην καύση απορριμματογενών καυσίμων από το ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, είχε χθες η Δημοτική Παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί» στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης, βασικό θέμα της συνάντησης, το αίτημα για την άμεση ανάκληση της διαδικασίας τροποποίησης της περιβαλλοντικής άδειας του ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας τόσο λόγω της χρονικής συγκυρίας εν μέσω πανδημίας αλλά και χωρίς καμία διαβούλευση ή ενημέρωση .

Όπως καταγγέλλουν οι σύλλογοι, τα σωματεία και πολίτες που βρέθηκαν χθες στην συνάντηση, «η απόφαση αυτή της κυβέρνησης μόνο θυμό και οργή γεμίζει τους κατοίκους της δυτικής Θεσσαλονίκης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η δημοτική παράταξη Θεσσαλονίκη Μαζί δεσμεύτηκε πως θα θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης καθώς είναι προφανές όπως τονίστηκε ότι δεν πρόκειται για ένα ζήτημα που περιορίζεται στα όρια του Δήμου Παύλου Μελά.

"Αντιθέτως, θα πρέπει όλοι οι Δήμοι του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης όπως και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα", επισημαίνει η παράταξη.

Η «Θεσσαλονίκη Μαζί» διεκδικεί να σταματήσει η κυβέρνηση τη διαδικασία αδειοδότησης της καύσης RDF-SRF στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας και να ανακληθεί η τροποποίηση της ΑΕΠΟ που πήγε να περάσει χωρίς διαβούλευση και ενημέρωση. Ούτε σκέψη στο ενδεχόμενο καύσης απορριματογενών καυσίμων RDF και SRF σε κανένα σημείο της πόλης, καθώς υπάρχουν πλείστες επιστημονικές μελέτες που την συνδέουν με σοβαρούς κινδύνους για την δημόσια υγεία.

«Είναι χρέος όλων των αυτοδιοικητικών παρατάξεων να δώσουμε τη μάχη για την ανατροπή της επικίνδυνης για την υγεία όλων μας απόφασης της κυβέρνησης, που εν μέσω πανδημίας κατά παράβαση της εθελοντικής συμφωνίας ΥΠΕΝ και τσιμεντοβιομηχανίας, αποφάσισαν να εγκληματήσουν εις βάρος της δημόσιας υγείας» δήλωσε η Επικεφαλής της παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί Κατερίνα Νοτοπούλου.

Στην συνάντηση συμμετείχαν, η Επικεφαλής Κατερίνα Νοτοπούλου, η δημοτική σύμβουλος Ρία Καλφακάκου, ο Παναγιώτης Γεωργιάδης αναπληρωτής συντονιστής της παράταξης και στελέχη καθώς και ο Χρήστος Δουίτσης Συντονιστής της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη Θεσσαλονίκη Μαζί.