Στο στόχαστρο βανδάλων βρέθηκε και πάλι η Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. Σε πολλά σημεία της Νέα Παραλίας τοίχοι και μνημεία έχουν καλυφθεί με γκράφιτι και συνθήματα ενώ έχουν καταστραφεί καλλωπιστικά στοιχεία των πάρκων.

Για μια ‘’εκστρατεία βανδαλισμών’’ κάνει λόγο ο αντιδήμαρχος  Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς ο οποίος σημειώνει σε δήλωσή ότι «η διοίκηση του Δήμου οφείλει να παρεμβαίνει αποκαθιστώντας τα όποια προβλήματα δημιουργούνται από τα συνθήματα, τα γκράφιτι και τους βανδαλισμούς, αλλά δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια όσον αφορά την πάταξη, καταστολή και τιμωρία όλων αυτών των παράνομων ενεργειών». 

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παππά:

«Μετά την ενημέρωση αλλά και τα δικαιολογημένα παράπονα από τo Σύλλογο ‘’Οι φίλοι της Νέας Παραλίας’’ θέλω να εκφράσω για μια ακόμη φορά και τη δική μου κραυγή διαμαρτυρίας γι’ αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο που συνεχίζεται και το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε μεγάλη έξαρση.

Πρόκειται που τείνει να ισοπεδώσει στο διάβα της τα πάντα, αμαυρώνοντας μνημεία, παραμορφώνοντας χώρους άθλησης, καταστρέφοντας τα καλλωπιστικά στοιχεία των πάρκων, αλλά και τη δημόσια περιουσία γενικότερα.

Η διοίκηση του Δήμου οφείλει να παρεμβαίνει αποκαθιστώντας τα όποια προβλήματα δημιουργούνται από τα συνθήματα, τα γκράφιτι και τους βανδαλισμούς, αλλά δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια όσον αφορά την πάταξη, καταστολή και τιμωρία όλων αυτών των παράνομων ενεργειών. Επιπλέον, προτίθεται να ακολουθήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές προς την κατεύθυνση εντοπισμού των υπευθύνων με σκοπό να επαναφέρει την τάξη.

Καλούμε τη συντεταγμένη πολιτεία, τους φορείς, αλλά και τις ενώσεις των πολιτών, όσο είναι καιρός, να συστρατευτούν μαζί μας και να αντιδράσουν με κάθε μέσο, μαζικά και δραστικά, σε αυτό το αποτρόπαιο φαινόμενο που τείνει να μετατρέψει τη δημόσια περιουσία σε ένα περίεργο ‘’στίβο διακίνησης ιδεών’’ και τους χώρους που ανήκουν σε όλους μας σε μια άμορφη μάζα παράνομης έκφρασης ακραίων, ιδιόμορφων και αλλοπρόσαλλων συμπεριφορών.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεν πάει άλλο».

vanda.jpg

vanda1.jpg

vanda3.jpg

vanda4.jpg

vanda5.jpg