Κόντρα Μπουτάρη – Καλαφάτη για τα αυθαίρετα στο Δ.Σ. Θεσσαλονίκης

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Κόντρα για τα αυθαίρετα και τις νομιμοποιήσεις είχαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης.

Στη δευτερολογία του o κ. Μπουτάρης άφησε αιχμές κατά του κ. Καλαφάτη, για τη θητεία του όσο ήταν υπουργός.

“Απλώς να θυμίσω ότι οι νομιμοποιήσεις των αυθαίρετων κτισμάτων που έγιναν τα τελευταία 10-15 χρόνια. Όσο ήταν υπουργός αυτός έκανε τίποτα γι αυτό. Σταύρο έχεις νομιμοποιήσει 15.000 αυθαίρετα με το νόμο που εισηγήθηκες όταν ήσουν υπουργός το ξέχασες;”, είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Απαντώντας ο κ. Καλαφάτης είπε απευθυνόμενος στον κ. Μπουτάρη ότι είναι στην ίδια γραμμή με την κυβέρνηση, η οποία θέλει να πάει τη συζήτηση για την τραγωδία στο κομμάτι των αυθαιρέτων.

“Ρίχνεις νερό στο μύλο των κυβερνώντων. Μας απαγορεύεις να ασκείς κριτική στην κυβέρνηση, αλλά πας αλα μπρατσέτα μαζί τους. Μην εξαπολύει; κατηγορίες που δεν συμβαδίζουν με την αλήθεια”, είπε.

Στη συνέχεια ο κ. Καλαφάτης αναφέρθηκε στο νόμο 4178 τον οποίο, όπως είπε είχε την τιμή να εισηγηθεί και ο οποίος έβαλε κόκκινη γραμμή στην αυθαίρετη δόμηση και κρίθηκε συνταγματικός καθώς και φιλοπεριβαλλοντικός.

Μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της παράταξης “Εντάξει”, ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος νόμος ήταν ο πρώτος μετά το νόμο Τρίτση, ο οποίος κρίθηκε συνταγματικός, έβαλε μια ξεκάθαρη «κόκκινη γραμμή» στην αυθαίρετη δόμηση, ορίζοντας ότι κανένα αυθαίρετο δεν μεταβιβάζεται, δεν αξιοποιείται, δεν αδειοδοτείται αν δεν δηλωθεί.

“Ούτε είμαι ΣΥΡΙΖΑ ούτε ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ. Ευχαρίστησα τον πρωθυπουργό, αλλά του είπα ότι δεν είμαι κομματικός υποψήφιος. Κάλα κάνεις και μας ενημερώνεις για το τι έκανες. Χαίρομαι που έβγαλες ένα νόμο που είναι φιλοπεριβαλλοντικός”, απάντησε ο κ. Μπουτάρης.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.