Τις βεβηλώσεις στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος και του Λευκού Πύργου, αλλά και τον εμπρησμό του διατηρητέου κτιρίου επί της Λεωφόρου Στρατού καταδίκασε με ομόφωνο ψήφισμά του το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Το ψήφισμα πέρασε χθες κατά την συνεδρίαση του οργάνου.

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως η πράξη βεβήλωσης του Μνημείου Ολοκαυτώματος «καταδεικνύει για άλλη μια φορά τη μισαλλοδοξία και τη βιαιότητα της ιδεολογίας των νεοναζιστών και των φασιστικών ιδεών. Τα φαινόμενα αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν με κάθε μέσο της δημοκρατικής πολιτείας και με μηδενική ανοχή».

Αναλυτικά το ψήφισμα:

«Η βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος σε μια πόλη που έχασε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης την συντριπτική πλειοψηφία των Εβραίων συμπολιτών μας είναι μια απολύτως καταδικαστέα πράξη, η οποία καταδεικνύει για άλλη μια φορά τη μισαλλοδοξία και τη βιαιότητα της ιδεολογίας των νεοναζιστών και των φασιστικών ιδεών. Τα φαινόμενα αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν με κάθε μέσο της δημοκρατικής πολιτείας και με μηδενική ανοχή.

Είναι επίσης λυπηρό και καταδικαστέο γεγονός ο εμπρησμός του νεοκλασικού κτηρίου επί της Λεωφ. Στρατού από ακραία στοιχεία.

Τέλος, το δημοτικό συμβούλιο καταδικάζει με απόλυτο τρόπο τη βεβήλωση του μνημείου του Λευκού Πύργου από ακραία στοιχεία».

Το ψήφισμα, το οποίο τελικά ψηφίστηκε ομόφωνα, πρότεινε ο δημοτικός σύμβουλος, Παναγιώτης Αβραμόπουλος.