Ένταση επικράτησε πριν από λίγο στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, μεταξύ του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και της παράταξης “Εντάξει”, Σταύρου Καλαφάτη.

Μάλιστα η σύσσωμη η παράταξη “Εντάξει” αποχώρησε από την αίθουσα, όταν ο Γιάννης Μπουτάρης αποκάλεσε τον Σταύρο Καλαφάτη, ανόητο.

Η κόντρα των δύο ανδρών ξέσπασε με αφορμή το θέμα των δηλώσεων του Γιάννη Μπουτάρη για τα Σκόπια, σε ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

"Επί 25χρόνια τυραννιόμαστε και βρισκόμαστε σε μια δύσκολη θέση σε διεθνές επίπεδο. Όχι ότι έχουν δίκιο, προφανώς έχουν άδικο. Έρχονται ένα εκατομμύριο Σκοπιανοί από την Κατερίνη μέχρι την Ασπροβάλτα και δίνουν μια εξαιρετικά σημαντική ένεση. Δεν θα ξεπουλήσουμε το όνομα για τους τουρίστες, αλλά να το πούμε”, τόνισε ο κ. Μπουτάρης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και πρόσθεσε: “Έχουν κάνει τελευταία υποχώρηση στο σύνθετο όνομα. Υπάρχει κινητικότητα με τα λεγόμενα μέτρα εμπιστοσύνης. Δεν κάνω εξωτερική πολιτική αλλά τον πατριωτιισμό μου δεν μπορεί να τον αμβισβητήσει κανείς”.

Όσο προχωρούσε η κουβέντα τα αίματα μεταξύ των δύο αντρών άναβαν, με τον Σταύρο Καλαφάτη να ζητά πολιτικές απαντήσεις από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Το ποτήρι ξεχείλισε όταν ο Γιάννης Μπουτάρης αποκάλεσε τον επικεφαλής των "Εντάξει" ανόητο.

"Έίπατε έχω πει πολλάκις Μακεδονία. Δεν το χω πει πολλάκις. Το χω πει άλλη μια φορά, Δεν καταλαβαίνετε; Είστε ανότητος", είπε ο κ. Μπουτάρης.

Ο χαρακτηρισμός προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Καλαφάτη ο οποίος μαζί με τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του αποχώρησε από την αίθουσα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

"Σας έχω θέσει σειρά ζητημάτων πολιτικών, ήμουν ευπρεπής και σεις απαντήσατε με υβριστικούς χαρακτηρισμούς" φώναξε ο Σταύρος Καλαφάτης, με τον δήμαρχο να τον χαρακτηρίζει "ανεδέστατο, υπερβολικό και ανακριβή".

Αμέσως μετά την αποχώρηση, ο κ. Καλαφάτης δήλωσε:

 «Στην επιμονή μου, την επιμονή του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, να ζητήσει μια συγνώμη, από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας, για το πολιτικό του ατόπημα να αποκαλέσει την ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης απάντησε με ύβρεις. Η Θεσσαλονίκη δεν αξίζει τέτοιο δήμαρχο, που υβρίζει όποιον διαφωνεί μαζί του. Δεν αξίζει επικεφαλής της Θεσσαλονίκης να είναι κάποιος με τέτοιου είδους αντιδράσεις στα μεγάλα θέματα της πόλης. Οι “Εντάξει” δε δέχονται τέτοιου είδους συμπεριφορές, που υποβαθμίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο, από αυτόν ο οποίος εκ θέσεως είναι ο πρώτος πολίτης της πρωτεύουσας της Μακεδονίας».

Δείτε στο βίντεο του thestival.gr την αποχώρηση των δημοτικών συμβούλων της παράταξης “Εντάξει”.