Πράσινο φως για αναψυκτήρια με τραπεζοκαθίσματα στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Πέρασε τελικά η πρόταση της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης, για την εκμίσθωση περιπτέρων στη νέα παραλία της πόλης, καθώς και την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κάποια από αυτά.

Η πρόταση ήρθε χθες προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο και πέρασε με πλειοψηφία, καθώς ψηφίστηκε με 19 υπέρ και 15 κατά.

Τελικά δεν θα εκμισθωθεί το περίπτερο στον Κήπο της Άμμου, το οποίο θα παραχωρηθεί για κοινωνικές δράσεις, αλλά αυτό στον Κήπο του Απογευματινού Ήλιου.

Τα υπόλοιπα περίπτερα που θα εκμισθωθούν είναι αυτά στον Κήπο των Εποχών, στον Μεσογειακό Κήπο, στον Κήπο των Ρόδων και δύο στον Κήπο του Νερού.

Το περίπτερο στον Κήπο του Νερού θα εκμισθωθεί εκ νέου καθώς η εν δυνάμει μίσθωση έληξε τον περασμένο μήνα στις 9 Ιουνίου.

Ο δήμος θα καταβάλει το 20% των εσόδων από την εκμίσθωση στην Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.  Τα υπόλοιπα έσοδα όπως τονίζουν από την διοίκηση του δήμου θα δοθούν για έργα τα οποία θα καλυτερεύσουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Σε αυτά τα περίπτερα της Νέας Παραλίας θα τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα

Τραπεζοκαθίσματα θα τοποθετηθούν μόνο στα περίπτερα στο Μεσογειακό Κήπο, στο Κήπο των Ρόδων και στα περίπτερα στο Κήπο του Νερού. Στο ένα από τα δύο περίπτερα του Κήπου του Νερού προβλέπεται ο περιορισμός της έκτασης ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων σε σχέση με την αρχική μελέτη της Διεύθυνσης Αστικού Σχεδιασμού και Αρχιτεκτονικών Μελετών , ενώ στο δεύτερο η χρήση μόνον υψηλών σκαμπό και αντίστοιχου ύψους τραπεζιών.

Για τα περίπτερα στον Κήπο Απογευματινού Ήλιου και στον Κήπο Εποχών δεν προβλέπεται ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.

Αναλυτικά, ο πίνακας των υπό εκμίσθωση περιπτέρων πολιτισμού και αναψυχής:

trapez.png

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.