Διακόπηκε πριν από λίγο το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, μετά από ένταση, που προκλήθηκε, μεταξύ των συμβασιούχων στην καθαριότητα και του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε έκκληση στους εργαζόμενους να βγουν στους δρόμους μαζί με τον ιδιώτη, προκειμένου να καθαρίσει η πόλη. Η προτροπή αυτή του δημάρχου έκανε έξαλλους τους εργαζόμενοι, οι οποίοι κατηγόρησαν τον κ. Μπουτάρη ότι αθέτησε το λόγο του και τη συμφωνία, που είχαν νωρίτερα σήμερα, όταν τους είπε ότι αν βγάλουν απορριμματοφόρα και καθαρίσουν την πόλη θα παγώσει τη διαδικασία.

Η έκκληση του κ. Μπουτάρη στους συμβασιούχους, προκάλεσε την αντίδραση της συντονίστριας της Λαϊκής Ενότητας Α' Θεσσαλονίκης, Χριστίνας Σουλτανίδου, η οποία μεταξύ άλλων είπε προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκη ότι είναι χειρότερος και από τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.

Επικράτησε ένταση, με τους εργαζόμενους να αποχωρούν από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου με συνθήματα και την πρόεδρο, Καλυψώ Γούλα να διακόπτει τη διαδικασία.