Στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6» μίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία χαρακτήρισε «θετική την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας».

«Ο χαρακτήρας, η πορεία και η γνώση της κυρία Σακελλαροπούλου το ότι είναι ένας άνθρωπος που έχει δείξει ότι έχει τα χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου που τιμά τις επιλογές του είναι θετική επιλογή» είπε η κυρία Μπακογιάννη κάνοντας λόγο για «μια επιλογή που στο τέλος της ημέρας θα ψηφιστει με μεγάλη πλειοψηφία».

Η κυρία Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στον Προκόπη Παυλόπουλο λέγοντας ότι «θεωρώ ότι είναι ένας άνθρωπος που προσέφερε σε δύσκολες στιγμές το 2015 όταν η Ελλάδα είχε βγει από το ευρώ χάρη στις εκπληκτικές επιδόσεις της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου ή όταν επιχειρήθηκε θεσμικό πραξικόπημα αντιστάθηκε και έδειξε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ρόλο σημαντικό ναπαίξει».

Σύμφωνα με την ίδια «ο πρωθυπουργός ηθελε να δώσει το δικό του στίγμα χωρίς αυτό να μειώνει την προσφορά των ανθρώπων τα ονόματα των οποίων ακούστηκαν και του κ. Παυλόπουλου».

Όσον αφορά την επιλογή της Γερμανίας να μην προσκαλέσει την Ελλάδα στη διάσκεψη του Βερολίνου η κυρία Μπακογιάννη έκανε λόγο για «βαριά διπλωματική και ευρωπαϊκή απρέπεια».

Για το μεταναστευτικό, τέλος, είπε ότι το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «ήταν ένα υπουργείο που από τη χωροταξία μέχρι τις αρμοδιότητες δεν υπήρχε. Πρέπει να έχουμε ένα υπουργείο που να έχει συνολικά τις αρμοδιότητες και το οποίο κατά το πρότυπο της Αυστραλίας να μπορέσει να είναι αποτελεμστικό. Δεν θα γίνει εύκολα και γρήγορα». Εξέφρασε, δε, την ανησυχία της για τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών λέγοντας ότι «οι άνθρωποι στα νησιά έχουν φτάσει στο αμήν. Εκτός από την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη υπάρχει και η εσωτερική αλληλεγγύη στη χώρα».