Την ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΔΕΗ, επέρριψε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σάββας Αναστασιάδης, στους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη ΔΕΗ.

“Η ΔΕΗ έφτασε στα όρια της κατάρρευσης και φαντάζομαι ότι κανείς δεν διαφωνεί σε αυτή την αίθουσα γι αυτό . Παρελήφθη το 2015 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με 90 εκατομμύρια κέρδη και παρεδόθη το 2019 στη νέα κυβέρνηση της ΝΔ με ζημίες 900 εκατομμύρια και φαντάζομαι ότι και γι αυτό δεν διαφωνεί κανείς. Η μετοχή της από το 2015 έχασε το μεγαλύτερο μέρος της αξίας της” είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, μίλησε για τα άμεσα μέτρα που πήρε ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Χατζηδάκης προκειμένου να κρατήσει ζωντανή τη ΔΕΗ, «και το πέτυχε» όπως υποστήριξε ο κ. Αναστασιάδης.

«Ο νέος Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος και οι συνεργάτες του , ο κ. Χατζηδάκης, προχώρησε στην άμεση και χωρίς καθυστερήσεις λήψη μέτρων, συμπεριλαμβανομένων και των μέτρων για την τιμολογιακή πολιτική και την κατάργηση των διαγωνισμών ΝΟΜΕ που ζημίωσαν την επιχείρηση με 600 εκατομμύρια, για να ενισχύσει τη ρευστότητα της επιχείρησης και να την κρατήσει ζωντανή και σε λειτουργία, και το πέτυχε αυτό» υπογράμμισε και συμπλήρωσε,

«Αυτά είναι τα ζητήματα που έρχεται να αντιμετωπίσει το σημερινό νομοσχέδιο που συζητάμε και καλούμαστε να ψηφίσουμε σήμερα στην Ολομέλεια της βουλής. Και αυτή είναι και η μεγάλη πρόκληση, να σωθεί η μεγαλύτερη επιχείρηση ενέργειας στη Χώρα.

Tέλος, ο κ. Αναστασιάδης υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο αυτό συμπεριλαμβάνει έναν σχεδιασμό ευρωπαϊκών προδιαγραφών, για τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ ,και κάλεσε τους βουλευτές των άλλων παρατάξεων να το στηρίξουν.