Βολές κατά της κυβένρησης ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύσει ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Νέας Δημοκρατίας, Στράτος Σιμόπουλος για τις χθεσινές πλημμύρες σε περιοχές της Νικόπολης και των Ανθοκήπων.

Ο κ. Σιμόπουλος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «δεν προχώρησε από το 2014 την διατεθείσα πίστωση 900.000€ για «καθαρισμό φρεατίων και κατασκευή μικρών τεχνικών έργων Δυτικής περιοχής αρμοδιότητας ΕΥΔΕ ΥΑΕΛΜΠΘ» και το έργο «Κατασκευή Δικτύου Όμβριων Περιοχής Νικόπολης» (επισυνάπτεται η απόφαση του 2014)».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Σιμόπουλου:

«Μετά τη χθεσινή νεροποντή πλημμύρισαν οι περιοχές της Νικόπολης και των Ανθοκήπων Ευκαρπίας του Δήμου Παύλου Μελά, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα σε υποδομές και νοικοκυριά.

Η κατάσταση αυτή έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται Υπουργείο Υποδομών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, διότι δεν προχώρησε από το 2014 την διατεθείσα πίστωση 900.000€ για «καθαρισμό φρεατίων και κατασκευή μικρών τεχνικών έργων Δυτικής περιοχής αρμοδιότητας ΕΥΔΕ ΥΑΕΛΜΠΘ» και το έργο «Κατασκευή Δικτύου Όμβριων Περιοχής Νικόπολης» (επισυνάπτεται η απόφαση του 2014).

Παράλληλα, εκώφευσε στις συνεχείς εκκλήσεις-αιτήματα του Δήμου Παύλου Μελά για οριστική επίλυση του προβλήματος.

Περιμένω τους, κατά τα άλλα, λαλίστατους βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθούν επισήμως.

Είμαι σίγουρος, τέλος, ότι η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα προχωρήσουν όσα έργα είναι ώριμα, διαθέτοντας τις κατάλληλες πιστώσεις, ενώ θα φροντίσουν να ολοκληρωθούν γρήγορα οι μελέτες και για τα υπόλοιπα αντιπλημμυρικά έργα της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ώστε να δημοπρατηθούν και αυτά άμεσα».