Βόλτα στη δυτική Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

Ο κ. Καραμανλής έφτασε λίγο μετά τις 10:00, στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στους Αμπλεκόκηπους. Εκεί, τον υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Βαρνάβας, ο δήμαρχος Αμπελόκηπων - Μενεμένης και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρόεδρος της Διοικούσας ΝΔ Θεσσαλονίκης, Τάσος Σπηλιόπουλος και υποψήφιοι βουλευτές.

dytiki.jpg

dytiki2.jpg

Η μητρόπολη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως επιτελεί ένα σημαντικό κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο και σε καθημερινή βάση προσφέρει 8.200 μερίδες φαγητού σε συμπολίτες που έχουν ανάγκη, ανέφερε ο Μητροπολίτης Βαρνάβας.

Ο Σεβασμιότατος έκανε δώρο στον κ. Καραμανλή μια εικόνα της Παναγίας και δυο βιβλία, εκ των οποίων το ένα αφορά την συμπλήρωση 100 χρόνων από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο κ. Κυρίζογλου του προσέφερε και ο ίδιος με τη σειρά του μια εικόνα της Παναγίας.

dytiki3.jpg

dytiki4.jpg

dytiki5.jpg

Ο Μητροπολίτης Βαρνάβας επισήμανε την ανάγκη να δοθεί έμφαση στη δυτική Θεσσαλονίκη και να μην είναι η Θεσσαλονίκη από την πλατεία Ελευθερίας μέχρι το Μέγαρο Μουσικής.

Στη συνέχεια, ο Κώστας Καραμανλής έκανε τη βόλτα του στην πλατεία Επταλόφου, όπου συνομίλησε με με περαστικούς και καταστηματάρχες. «Όσο είσαι εσύ μας δίνεις δύναμη» του είπε μια γυναίκα ενώ όσοι βρίσκονται εκείνη την ώρα στην πλατεία έσπευσαν να τον χαιρετήσουν και να τον ασπαστούν.

dytiki6.jpg

dytiki7.jpg

dytiki8.jpg

dytiki9.jpg

Τρίτος σταθμός της επίσκεψης του κ. Καραμανλή ήταν η πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη. Εκεί, βρέθηκαν στελέχη της ΝΔ καθώς και ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης. Ο κ. Καραμανλής κάθισε σε ένα καφέ μαζί με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και συζήτησε με περαστικούς.

eleytherias.jpg

eleytherias2.jpg

Θερμή υποδοχή επιφύλασσαν στον πρώην πρωθυπουργό κάτοικοι του Ευόσμου. Ο Κώστας Καραμανλής βρέθηκε στην πλατεία και χαιρέτησε τους περαστικούς. «Είσαι η ψυχή μας, θα σε ακολουθούμε πάντα» του είπαν. Ξεναγήθηκε ακόμη, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στον Εύοσμο.

eleytherias3.jpg

eleytherias4.jpg

eleytherias5.jpg

Στις 19:30 το απόγευμα ο κ. Καραμανλής θα περιοδεύσει στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς.