«Όποτε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά μέλους της κυβέρνησης, θα μετατρέψω τη συζήτηση σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Θα συζητήσουμε εφ' όλης της ύλης, όχι για αυτά που θέλετε εσείς» διαμήνυσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είπε πως η ΝΔ θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη με αφορμή την επίθεσή του στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Στην ομιλία του στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι προσπαθεί να "δραπετεύσει" από την πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση μαζί του, καταφεύγοντας σε ένα σπάνιο και πρωτοφανή "επικοινωνιακό αντιπερισπασμό".

Αντιπερισπασμό, είπε, που "αναδεικνύει τον πανικό που βρίσκεται ο ίδιος και το επικοινωνιακό επιτελείο του προκειμένου να δραπετεύσει από μια πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση στα κρίσιμα ζητήματα".

"Είναι προφανές ότι επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να αποφύγει τη συζήτηση για κρίσιμα και μεγάλα ζητήματα και επιχειρεί να βάλει στο επίκεντρο της κουβέντας αν το ύφος του κ. Πολάκη είναι καλό ή κακό, αν είναι ευγενής ή αγενής καθώς κατάγεται και από τα Σφακιά και γνωρίζει όπως φαίνεται -καθώς είναι κοντοχωριανός -το ύφος το αψύ των Σφακιανών και θέλει να συζητάμε για αυτό όχι για τα επιδόματα που θέλετε να καταργήσετε, όχι για το δώρο των Χριστουγέννων που θέλετε να καταργήσετε , όχι για την οικονομία που βγαίνει από την κρίση, όχι για τα θαλασσοδάνεια που θέλετε να κουκουλώσετε. Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη" τόνισε ο Πρωθυπουργός.