Δεν έγινε ποτέ πρόταση από τη Νέα Δημοκρατία στον πρώην μπασκετμπολίστα, Νίκο Γκάλη, προκειμένου να συμπεριληφθεί στα "γαλάζια" ψηφοδέλτια στις επερχόμενες εκλογές, ξεκαθάρισε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. παραχώρησε νωρίτερα σήμερα το πρωί κοινή συνέντευξη σε τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης (Ράδιο Θεσσαλονίκη, Focus FM, FM 100), μιλώντας, μεταξύ άλλων, για το Σκοπιανό, τον ΟΑΣΘ, αλλά και τον ΠΑΟΚ.

Ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τον ΠΑΟΚ, εκθιάζοντας την αγωνιστική κατάσταση του Δικεφάλου του Βορρά. "Ο ΠΑΟΚ έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, χαίρομαι που πηγαίνει πολύ καλύτερα και χαίρομαι που υπάρχει ανταγωνισμός στο ελληνικό ποδόσφαιρο" δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: "Θέλω επιχειρηματικότητα με κανόνες και να μην μπλέκει η επιχειρηματικότητα με την πολιτική. Η χώρα διοικείται από την εκλεγμένη κυβέρνηση και τους τοπικούς άρχοντες. Είμαι φίλαθλος του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα ήθελα καλύτερες επενδύσεις στις υποδομές για το άθλημα και θα ήθελα ένα πρωτάθλημα χωρίς βία.

Για το Σκοπιανό: To Σκοπιανό άνοιξε με τον λάθος τρόπο. Θα έπρεπε να ανοίξει με μία εθνική γραμμή. Χρησιμοποίησαν αυτό το εθνικό θέμα για να διχάσουν τους πολίτες, αυτό είναι το χειρότερο. Έχω πει από την αρχή για το ζήτημα του Σκοπιανού, ότι δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες πολίτες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισα εντός & εκτός Ελλάδος την επίσημη και αδιαπραγμάτευτη θέση της ΝΔ για το Σκοπιανό. Μια ονομασία erga omnes για εξωτερική και εσωτερική χρήση, αν δεν διασφαλιστεί αυτό, δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε.

Για τον ΟΑΣΘ: Ας μιλήσουν οι χρήστες των υπηρεσιών του ΟΑΣΘ για το αν τα πράγματα είναι καλύτερα. Πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, τα είχαμε προβλέψει. Θα πρέπει να επανεξετάσουμε το μοντέλο λειτουργίας του ΟΑΣΘ, το οποίο δεν είναι βιώσιμο.

Για το Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη: Για "εφέ", είναι διακοσμητικό το γραφείο πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα ουσιαστικό για τη Βόρεια Ελλάδα.

Για την κυβέρνηση: Η κυβέρνηση Τσίπρα Καμμένου έχει ήδη υπογράψει αυτό που εμείς αποκαλούμε το 4ο μνημόνιο, με περικοπή συντάξεων και μείωση αφορολόγητου. Είναι το κόστος του πρώτου καταστροφικού 6αμήνου της διακυβέρνησης Τσίπρα, που ακόμη πληρώνουμε. Οι στρατιές των μετακλητών θα φύγουν την επόμενη μέρα, όπως και οι δομές που δημιούργησε για τους "κολλητούς" του ο ΣΥΡΙΖΑ, ειδικές κτλ γραμματείες.

Για την Οικονομία:  Ο φορολογικός συντελεστής θα πρέπει να είναι στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000, αυτό είναι στο πρόγραμμά μας. Η οικονομική πολιτική μιας κυβέρνησης δεν μπορεί να εξαντλείται στην υπερφορολόγηση και τη διανομή επιδομάτων δεξιά κι αριστερά. Βάναυσες οι περικοπές στις συντάξεις, επλήγησαν μάλιστα εκείνοι που είχαν τις μεγαλύτερες εισφορές. Πρόκειται για την τελευταία πράξη ενός δράματος, που θα μας συνοδεύει για χρόνια. Πρέπει να δημιουργήσουμε πλούτο στην ελληνική οικονομία.