Σταύρος Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα

|
THESTIVAL TEAM

Στην εκπομπή “Όλα Ξεκόλλα” και στον Θέμο Αναστασιάδη, φιλοξενήθηκε χθες ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος δεν θα μπορούσε να μην εξαπολύσει επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και στην κυβέρνηση.

«Ο Τσίπρας συχνά μας ξαφνιάζει ακραία αρνητικά από τις επιλογές του. Θυμάστε ποιον είχε βάλει για να λύσει το ασφαλιστικό; Έναν σπουδαίο κατά τα άλλα ηθοποιό τον κ. Χαϊκάλη, ο οποίος είχε υποδυθεί τον διαχειριστή σε ένα τηλεοπτικό show. Η επιλογή των ανθρώπων σε σημαντικά προβλήματα μαρτυρά ότι δεν έχει καλή επαφή με την πραγματικότητα», είπε αρχικά.

Σε ερωτήσεις για συγκεκριμένα στελέχη της κυβέρνησης, είπε για την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου: «Έχει γίνει μία παρεξήγηση. Θέλουμε νέους ανθρώπους και βέβαια θέλουμε και γυναίκες στην πολιτική. Αλλά θέλουμε και ανθρώπους που να έχουν δουλέψει στη ζωή τους. Δεν ξεκινάς από το υπουργείο. Όταν είσαι 31 χρονών θα μπορούσες να έχεις δουλέψει σε 5 δουλειές. Η υπουργός αυτή δεν έχει δουλέψει πουθενά. Δηλαδή το υπουργείο Εργασίας με έναν άνθρωπο που δεν έχει δουλέψει ποτέ; Με έναν άνθρωπο που έχει εργασθεί μόνο σε κομματικές θέσεις; Ξέρει πως είναι να είναι άνεργος; Πέραν από ντοκιμαντέρ και φωτογραφίες ανέργων έχει συναντήσει ποτέ κανέναν; Πρέπει να κυβερνήσουν οι νεότεροι αλλά αυτό που πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτο είναι ότι δεν μπορεί να αναλαμβάνει κάποιος κυβερνητικά καθήκοντα αν δεν έχει κάποιος και 5-10 χρόνια ένσημα στον ιδιωτικό τομέα. Υπάρχει βέβαια και μία άλλη ερμηνεία την οποία έχω ακούσει, ότι επειδή τα πράγματα θα γίνουν πολύ σκληρά στον τομέα των συντάξεων και το ασφαλιστικού είναι καλύτερα το ψαλίδι να το κρατά μία γλυκιά υπουργός και όχι ο Κατρούγκαλος».

Δεν δούλεψαν ποτέ, “δεμένοι” με το κράτος οι 153

«Όταν λοιπόν σχεδόν το μισό πολιτικό σου σύστημα δεν έχει δουλέψει ποτέ, εξηγούνται πολλές από τις κακές αποφάσεις της πολιτικής», είπε χαρακτηριστικά και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν κινδυνεύει να πέσει: «Οι 153 βουλευτές που έχουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, είναι πολλαπλώς δεμένοι με το κράτος», εξήγησε. «Με φίλους, με φίλες, με συγγενείς, άρα αυτοί οι άνθρωποι θα είναι μπετόν μέχρι τέλους. Δεν είναι σαν τους προηγούμενους που τρέμαν τα πόδια τους σε κάθε πολιτική κρίση. Οι 153 θα είναι αποφασισμένοι. Άρα, δεν θα πέσουν».

Τα “τρολς” των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ “χτυπούν” το Ποτάμι

Για τις προσωπικές επιθέσεις που έχει δεχτεί, είπε ότι θυμώνει, αλλά ο θυμός του «πάει κυρίως σε εκείνους που έχουν δώσει την εντολή», υποστηρίζοντας ότι «ο κύριος στόχος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και των τρολς τους ήταν το Ποτάμι». Και αυτό γίνεται, εξήγησε, «γιατί για τους άλλους υπάρχει το παρελθόν τους. Είναι εύκολο, λες “αυτοί ήταν κυβέρνηση, έκαναν τα λάθη τους”. Το Ποτάμι επειδή δεν είχε κάνει τίποτα έπρεπε να καταδειχθεί ως κάτι σκοτεινό. Δεν είχε πολιτικό παρελθόν άρα έπρεπε να ψάξουν και να πουν μέσα από ψεκασμένες θεωρίες κάτι αρνητικό για το Ποτάμι και αρχίσανε αυτά να λένε για τους εκδότες, για συγγένειες, τα μυθεύματα που δεν περιέχουν ίχνος πραγματικότητας. Προσωπικά δεν μπήκα ποτέ στα σαλόνια των εκδοτών. Έχω δουλέψει στα μεγαλύτερα μέσα και σχεδόν απ’ όλα τα «μαγαζιά» έφυγα κάποια στιγμή που ένιωσα ότι κάτι δεν μου πάει. Μπορώ να υπερηφανεύομαι λοιπόν ότι δεν έχω υπάρξει στα σαλόνια των εκδοτών. Δούλευα, έκανα την δουλειά μου, ήταν πετυχημένη και γι’ αυτό ακριβώς πληρωνόμουν. Όχι γιατί ήμουν δουλικό του ενός ή του αλλουνού».

Επίθεση σε Καμμένο – Φίλη

Για τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και τη στάση του σε ό,τι αφορά την Εκκλησία είπε: «Βρίσκει και τα κάνει. Ο κ. Τσίπρας έκανε μια επιλογή στο πρόσωπο του κ. Καμμένου και θέλει να την υπηρετήσει με κάθε τρόπο. Εις βάρος της χώρας σε πολλές περιπτώσεις. Η μήπως έχετε την εντύπωση ότι αν ο κ. Τσίπρας έλεγε «όχι» στον κ. Καμμένο αυτός θα έφευγε από την Κυβέρνηση; Αυτό που έγινε με τα θρησκευτικά στα σχολεία, όπως και με πολλά άλλα θέματα τα οποία δε χρειάζεται να τα απαριθμήσουμε είναι μια προσβολή της διακυβέρνησής του κ. Τσίπρα.
Για τον απομακρυνθέντα από το υπουργείο Παιδείας Νίκο Φίλη σχολίασε: «Με τον κ. Φίλη είμαι απέναντι του σε όλα αυτά που έκανε στην παιδεία.

Ήταν όλα δραματικά και όλα αρνητικά και κυρίως τα πανεπιστήμια -τα διαλυμένα- τα αποτέλειωσε. Αλλά ήταν αντρίκεια η συμπεριφορά του όταν είπε “εγώ δεν αλλάζω υπουργείο, θέλω να συνεχίσω στο υπουργείο Παιδείας ή πάω σπίτι μου”. Δεν το έχουν πει πολλοί στο πολιτικό σύστημα, χρειάζεται δύναμη. Η περίπτωση Σκουρλέτη, που είπε ότι “εγώ διαφωνώ με την κυβέρνηση, εκτός αν πάρω μεγαλύτερο υπουργείο” και πήρε βέβαια ένα μεγαλύτερο υπουργείο είναι πιο συνηθισμένη στο πολιτικό σύστημα».

Έχει ευθύνη το κόμμα του Μητσοτάκη

Ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε και σε ερωτήσεις για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Ο Κυριάκος κατά καιρούς λέει πολλά απ΄ αυτά που έχει πει το Ποτάμι αλλά δεν παύει να είναι αρχηγός ενός συντηρητικού κόμματος, το οποίο μάλιστα έχει ευθύνη για την χρεοκοπία της χώρας», είπε, συμπληρώνοντας. «Άρα η ύπαρξη του Ποταμιού είναι πολύ απαραίτητη σε μια επόμενη διακυβέρνηση, όσο πιο δυνατό είναι το Ποτάμι, τόσο πιο αποφασιστικό θα είναι στο να θέσει διάφορα πράγματα που πρέπει να αλλάξουν».

Δείτε μερικά αποσπάσματα από τη χθεσινή του συνέντευξη στα βίντεο του protothema.gr:



Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.