Ομπάμα σε Τσίπρα: “Good job, Alexis” – Το τετ α τετ των δύο ανδρών

|
THESTIVAL TEAM

Το πρώτο τετ-α-τετ με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο γεύμα που παρέθεσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν, στους ηγέτες, οι οποίοι μετείχαν στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Μπάρακ Ομπάμα πλησίασε το τραπέζι του Αλέξη Τσίπρα. Αφού αντάλλαξαν χειραψία και χαμόγελα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε στον Έλληνα πρωθυπουργό και διά ζώσης συγχαρητήρια για τη δεύτερη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ -κάτι που είχε κάνει και τηλεφωνικώς την 21η Σεπτεμβρίου.

«Good job Alexis, congratulations» φέρεται να του είπε ο Μπάρακ Ομπάμα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Πηγές του Μαξίμου λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά ευχαρίστησε θερμά τον Μπαράκ Ομπάμα για τα καλά του λόγια και η σύντομη στιχομυθία τους έληξε με ένα… «see you later», που φέρεται να είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Το «άτυπο» ραντεβού δόθηκε για το δείπνο που παρέθεσε ο πλανητάρχης τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας), στο Λευκό Οίκο, προς τιμήν των επικεφαλής των αντιπροσωπειών που συμμετέχουν στην 70ή Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε ολιγόλεπτη συνάντηση σε εγκάρδιο κλίμα, με τον Αμερικανό πρόεδρο να συστήνει τον Αλέξη Τσίπρα στη σύζυγό του, Μισέλ Ομπάμα, λέγοντας της ότι «αυτός είναι που έχει κερδίσει τις τελευταίες εκλογές στην Ελλάδα».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έστω και σε αυτά τα λίγα λεπτά της ώρας, ο πρωθυπουργός συζήτησε με τον Μπαράκ Ομπάμα θέματα οικονομίας, αλλά και το Κυπριακό.

Πληροφορίες: opinionpost.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.