Αλλαγή ρότας στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το δημοσκοπικό ντέρμπι

|
THESTIVAL TEAM
Στην αντεπίθεση περνά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τον δεύτερο κύκλο δημοσκοπήσεων που είδαν τα φως της δημοσιότητας και στις οποίες φαίνεται να «παλεύει» στήθος με στήθος με τη Ν.Δ.. Στόχος είναι η αύξηση της συσπείρωσης του κόμματος η οποία σήμερα βρίσκεται στο 50% και η δεξαμενή των αναποφάσιστων.
 
Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στο Αιγάλεω και την Παρασκευή στη Λιβαδειά.
 
Από τα πρωί της Κυριακής στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας εγκαταλείπει την απολογητική στάση των τελευταίων ημερών, ενώ μπαίνει στο συρτάρι και το σύνθημα «Μόνο μπροστά».
 
Μέχρι την Κυριακή θα έχουν ανακοινωθεί και οι λίστες του κόμματος. Η σειρά όσων εκλέχθηκαν στις 25 Ιανουαρίου δεν θα αλλάξει και οι αποχωρήσεις θα καλυφθούν κυρίως από τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πλην του κ. Πανούση, ο οποίος δεν θα είναι υποψήφιος. Αιχμή του δόρατος θα είναι το Επικρατείας το οποίο θα αλλάξει εξ ολοκλήρου. Μόνος σίγουρος θα είναι ο διδάκτωρ του Νομικού Τμήματος του London School of Economics Κώστας Δουζίνας, ενώ θα συμμετέχουν και άλλοι πανεπιστημιακοί. Το ενδεχόμενο υποψηφιοτήτων από το χώρο της τέχνης (Μικρούτσικος-Λαζόπουλος) απομακρύνεται. Εκτός θα βρεθούν και οι Αλ. Μητρόπουλος, Φ. Κουβέλης ο οποίος δήλωσε χθες ότι στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ανταλλάγματα.
 
Τα κορυφαία στελέχη του κόμματος συνεχίζουν να αποκλείουν κάθε ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη Ν.Δ. ενώ αφήνουν ανοιχτό «παράθυρο» για συνεργασίες με μικρότερα κόμματα.
 
Για τις δημοσκοπήσεις δηλώνουν ότι κάθε συμπέρασμα είναι πρόωρο και θυμίζουν τι έγινε στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου όταν οι δημοσκοπήσεις έδιναν ακόμη και προβάδισμα στο «Ναι» και τελικά επικράτησε το «Όχι» με 20%. Σύμφωνα με τους συνεργάτες του Αλ. Τσίπρα ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι εφικτός, ενώ αν αυτή δεν επιτευχθεί, η συνεργασία με το κόμμα του κ. Καμμένου -αν περάσει το όριο του 3%- θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Ωστόσο εδώ και μερικές ημέρες κορυφαία στελέχη του κόμματος όπως η Όλγα Γεροβασίλη και ο Ν. Βούτσης δεν έκλεισαν την πόρτα σε Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ.
 
Πληροφορίες: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.