Πρωτιά του Νίκου Ταχιάου και μάχη της Κατερίνας Νοτοπούλου με τον Γιώργο Ορφανό για τη δεύτερη θέση καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Kapa Research ενόψει των δημοτικών εκλογών στον δήμο Θεσσαλονίκης, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του Thestival.gr.

Στην ερώτηση ποιον είναι πιο πιθανό να ψηφίζατε εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, ο Νίκος Ταχιάος αναδεικνύεται πρώτος με ποσοστό 17,4% και ακολουθεί η Κατερίνα Νοτοπούλου με 10,7%. Τρίτος με μικρή διαφορά και ποσοστό 10% έρχεται ο ανεξάρτητος υποψήφιος Γιώργος Ορφανός, ενώ την πεντάδα ολοκληρώνουν ο Σπύρος Βούγιας με ποσοστό 8,5% και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με 8,2%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απαντήσεις των συμμετεχόντων για το "δίπολο" του δευτέρου γύρου. Στο δίλημμα "Νίκος Ταχιάος- Κατερίνα Νοτοπούλου" ο υποψήφιος της ΝΔ έχει σαφές προβάδισμα με 42% έναντι της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ η οποία συγκεντρώνει ποσοστό 24%. 

Μικρότερη διαφορά καταγράφεται στον δεύτερο γύρο μεταξύ Νίκου Ταχιάου και Γιώργου Ορφανού. Στην αναμέτρηση των δύο αντρών νικητής βγαίνει ο υποψήφιος της ΝΔ με 37%, ενώ ο Γιώργος Ορφανός συγκεντρώνει ποσοστό 26%.

Έρευνα Kapa Research για το Thestival

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ

Εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές για Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, εσείς ποιον είναι πιο πιθανό να ψηφίζατε;

prothesi psifou.jpg

ΔΙΠΟΛΟ 2ου ΓΥΡΟΥ: Κ. ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ - Ν. ΤΑΧΙΑΟΣ

Εάν στον δεύτερο γύρο αναμετρηθούν η Κατερίνα Νοτοπούλου με τον Νίκο Ταχιάο, εσείς ποιον θα ψηφίζατε;

notopoulou taxiaos.jpg

ΔΙΠΟΛΟ 2ου ΓΥΡΟΥ: Ν. ΤΑΧΙΑΟΣ - Γ. ΟΡΦΑΝΟΣ

Εάν στον δεύτερο γύρο αναμετρηθούν ο Νίκος Ταχιάος με τον Γιώργο Ορφανό, εσείς ποιον θα ψηφίζατε;

orfanos taxiaos.jpg

Για να δείτε ολόκληρη την έρευνα της Kapa Research κάνετε κλικ εδώ.

Ταυτότητα έρευνας:
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δείγματος: Έλληνες πολίτες, άνδρες και γυναίκες, 17 ετών και άνω
Μέγεθος δείγματος/ γεωγραφική κάλυψη: 802 δημότες Θεσσαλονίκης
Χρονικό διάστημα συλλογής στοιχείων: 7 –13 Μαρτίου 2019
Μέθοδος δειγματοληψίας Πολυσταδιακή δειγματοληψία με χρήση quota ως προς το φύλο και την ηλικία, βάσει της απογραφής της ΕΛΣΤΑΤ του 2011
Μέθοδος συλλογής στοιχείων: Η συλλογή των στοιχείων έγινε με τη μέθοδο των συνεντεύξεων μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων (CAΤI) και βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου
Σφάλμα/ στρογγυλοποίηση: Μέγιστο σφάλμα 4% σε διάστημα εμπιστοσύνης 95%. Τα αποτελέσματα (%) παρουσιάζονται με στρογγυλοποίηση στη μονάδα και ορισμένες απαντήσεις ενδέχεται να μην αθροίζουν στο 100%.