Απάντηση στην καταγγελία του βουλευτή της ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης, Στράτο Σιμόπουλο, δίνει με δημοσίευμά της η ενημερωτική ιστοσελίδα parallaximag.gr.

Στο δημοσίευμά της η ιστοσελίδα απαντά ως εξής:

"Αγαπητέ κ. Σιμόπουλε,

λάβαμε την επιστολή σας και ιδού η οφειλόμενη απάντηση:

  1. Η άποψη σας για το ΜΕΤΡΟ και την απόσπαση των αρχαιοτήτων φιλοξενείται στο άρθρο ολόκληρη και αυτούσια, όπως μπορεί να διαπιστώσει κάθε αναγνώστης. Συνεπώς είναι απολύτως ψευδές ότι δεν ακούστηκε η άποψη σας.
  2. Εξ όσων γνωρίζουμε δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ουδείς άλλος που δημόσια να έχει εκφράσει άποψη για την ακύρωση της λύσης που έχει βρεθεί και να ζητά εξ αρχής νέα σχέδια και απόσπαση των αρχαιοτήτων και επανατοποθέτηση. Συνεπώς εκ των πραγμάτων ο μοναδικός που το κάνει δημόσια είστε εσείς. Άρα δεν σας κατονομάζουμε εμείς εσείς φωτογραφίζεστε δια των ανακοινώσεων σας.
  3. Μόλις προχθές ο υποψήφιος βουλευτής, της δικής σας παράταξης, Δημήτρης Γαλαμάτης σας εγκάλεσε με τον πιο έντονο τρόπο για τις θέσεις σας μέσω του λογαριασμού του στο facebook, με λόγια δέκα φορές πιο βαριά από τη δική μας δημοσιογραφική έρευνα: ”Η κουβέντα που άνοιξε πάλι για το σταθμό της Βενιζέλου του Μετρό, εμπεριέχει τον κίνδυνο να το μετατρέψει ξανά σε ανέκδοτο.. Δυστυχώς, το πολιτικό προσωπικό της πόλης δεν εννοεί να αντιληφθεί ότι πρέπει να αφήσει πίσω του, μια για πάντα, την πρακτική “να γεννά προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν ή που έχουν με κάποιο τρόπο ξεπεραστεί”. Πρέπει να πάψει να δικαιολογεί την ύπαρξή του και να επιδιώκει την μακροημέρευσή του, δια της αδράνειας και του μηδενικού έργου. Η Θεσσαλονίκη πρέπει να προχωρήσει και γι αυτό απαιτούνται προτάσεις, ιδέες και κυρίως συνέργειες.”
  4. Κανένα άλλο μέλος της κυβέρνησης της χώρας δεν θέτει αυτή τη στιγμή τέτοιο θέμα που εσείς επιμένετε να θέτετε. Θα ήταν ενδιαφέρον να ακούσουμε και την επίσημη κυβερνητική εκδοχή στο θέμα.
  5. Θα ήταν μεγάλη μας χαρά να μας απαντούσατε στα παρακάτω ερωτήματα που έχουμε να σας θέσουμε και τα οποία αρνηθήκατε τηλεφωνικά να απαντήσετε και τις δυο φορές που σας καλέσαμε στο τηλέφωνο και μας παραπέμψατε, μέσω της γραμματέως σας στο νομικό σας σύμβουλο: α) Πόσες φορές κληθήκατε τα τελευταία 4 χρόνια να επιθεωρήσετε τα έργα του Μετρό στο σταθμό της Βενιζέλου και αν το πράξατε ποτέ ώστε να έχετε άποψη ιδίοις όμμασι. β) Πόσες φορές οι αρμόδιοι αρχαιολόγοι της αρχαιολογικής κοινότητας και των υπηρεσιών της Θεσσαλονίκης σας εκάλεσαν να σας ξεναγήσουν στα ευρήματα που βρίσκονται στα υπόγεια της Βενιζέλου και αν αποδεχτήκατε ποτέ την πρόταση τους και είδατε με τα μάτια σας τι ακριβώς συμβαίνει εκεί κάτω; γ) Πόσες φορές εκληθήκατε από την διοίκηση και την διεύθυνση της Αττικό Μετρό τα τελευταία χρόνια να παραλάβετε την μελέτη βάσει της οποίας κατασκευάζεται ο σταθμός και αν τελικά αποδεχτήκατε να την παραλάβετε;
  6. Αγαπητέ κ. Σιμόπουλε, σεβόμενοι την επιθυμία σας για απάλειψη της λέξεως ”ύποπτη” για την επιμονή σας σε σχέση με τις αρχαιότητες, απαλείφουμε τη συγκεκριμένη λέξη. Σε σχέση με την εμμονή όμως, που σύμφωνα με τα λεξικά σημαίνει το αποτέλεσμα του εμμένω, το να είναι κάποιος ανυποχώρητος, να μένει σταθερός ή πιστός σε μια άποψη, ιδέα, στάση, δεν νομίζουμε ότι συντρέχει κανένας λόγος απαλοιφής της λέξης.
  7. Στα τριάντα χρόνια που συμπληρώνει φέτος η parallaxi, το παλαιότερο σε κυκλοφορία free press της χώρας και ο δεύτερος παλαιότερος δημοσιογραφικός τίτλος που κυκλοφορεί στην Θεσσαλονίκη είναι η πρώτη φορά που ένας εν΄ενεργεία βουλευτής απειλεί να κινηθεί νομικά εναντίον μας γιατί καταγράφουμε με ρεπορτάζ την αλήθεια. Αν πιστεύετε ότι αυτός είναι ο ορθός τρόπος να αντιμετωπίζετε τον τύπο, μη διστάσετε να το κάνετε.
  8. Θα θεωρούσαμε λογικό να δημοσιεύσετε την απάντηση μας στο site σας, όπως κάνατε με την επιστολή σας".