Οι καλύτεροι ψυχαναλυτές και ψυχολόγοι αναφέρουν πως αν θέλεις να βελτιώσεις τη σχέση σου θα πρέπει να δώσεις έμφαση στην επικοινωνία με τον αγαπημένο σου. Παρακάτω μπορείς να δεις 5 tips για να βελτιώσεις την επικοινωνία με τον σύντροφό σου.

#1. Σταμάτα να τον ακούς επιφανειακά. Πολλά ζευγάρια, ειδικά όταν είναι καιρό μαζί, δεν ακούνε προσεκτικά το άλλο τους μισό. Αν θέλεις να αλλάξει ο τρόπος που επικοινωνείτε θα πρέπει να ακούτε καλά ο ένας τον άλλον.

#2. Όταν μιλάς με τον αγαπημένου σου θα πρέπει να μην τον κριτικάρεις και να μην σε κριτικάρει και εκείνος. Άκουσέ τον προσεκτικά και προσπάθησε να είσαι αντικειμενική μαζί του.

#3. Προσπάθησε να είσαι ευγενική! Όταν κάτι σε απασχολεί πες το ευγενικά και ήρεμα χωρίς ένταση και χωρίς να αποδίδεις κατηγορίες στον αγαπημένο σου.

#4. Όταν συζητάτε με τον αγαπημένο σου δώσε βάση στο να τον καταλάβεις και άφησε σε δεύτερη μοίρα το να τον κάνεις να σε καταλάβει.

#5. Σταμάτησε τις ρητορικές ερωτήσεις. Αντί να πεις: «Αναρωτιέμαι για ποιο λόγο δεν πετάς ποτέ τα σκουπίδια», πες του κάτι πιο ευθύ, όπως: «Θα ήθελα περισσότερη βοήθεια με τα σκουπίδια. Πώς πιστεύεις ότι μπορούμε να βελτιώσουμε αυτό το πρόβλημα;»

Πηγή: faysbook.gr