Σταματάει το θέατρο ο Σπύρος Μπιμπίλας: “Η τωρινή κατάσταση είναι τόσο απογοητευτική που με θλίβει αφάνταστα” (ΦΩΤΟ)

|
THESTIVAL TEAM

Την απόφασή του να σταματήσει το θέατρο ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Facebook ο ηθοποιός, Σπύρος Μπιμπίλας.

Στην ανάρτησή του ο ηθοποιός δηλώνει δυσαρεστημένος από τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο λόγω και του κορωνοϊού και κάνει λόγο για “απάνθρωπη συμπεριφορά της πολιτείας απέναντι στο μεγάλο σύνολο των καλλιτεχνών και η μεροληπτική στάση μόνο για ορισμένους, ακόμα και η αδιαφορία κάποιων επιχειρηματιών για τα βάσανα κ την φτώχεια των ηθοποιών”.

“Κανονικότητα θα υπήρχε αν κράτος, εργοδότες και εργαζόμενοι ψάχναμε από κοινού λύσεις.. Η τωρινή κατάσταση είναι τόσο απογοητευτική που με θλίβει αφάνταστα.. Η νόμος της ζούγκλας δεν ταιριάζει στην τέχνη….Διορθώστε ο,τι μπορείτε”, αναφέρει επίσης ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

“Οι τελευταιες εξελιξεις στα θεατρικά μας πραγματα, η απανθρωπη συμπεριφορα της πολιτειας απέναντι στο μεγάλο συνολο των καλλιτεχνών και η μεροληπτική στάση μονο για ορισμένους, ακομα και η αδιαφορια καποιων επιχειρηματιών για τα βάσανα κ την φτώχεια των ηθοποιων που δεν μπορουν ουτε τα επιδόματα να πάρουν εξ αιτίας της αναλγησίας τους,ενω προγραμματιζουν νεες παραστασεις και μάλιστα καποιοι απο αυτους ματαιώνουν προγραμματισμένες παραστασεις κ σκεπτονται μονολογους η ολιγοπροσωπα εργα, με οδηγουν στην σκληρη απόφαση κι αφου κιολας εχω συνταξιοδοτηθει να μην θελω πλεον να συνεχισω να παιζω στο θεατρο που λάτρεψα και να αφιερωθω στις μάχες και τους αγώνες για τα δικαιώματα και την αφυπνιση των ηθοποιων που φοβισμένοι δεν θελουν να παλεψουν για τα αυτονόητα…Κανονικότητα θα υπήρχε αν κρατος, εργοδοτες και εργαζομενοι ψάχναμε απο κοινου λύσεις.. Η τωρινή κατασταση ειναι τόσο απογοητευτική που με θλιβει αφάνταστα.. Η νόμος της ζουγκλας δεν ταιριάζει στην τεχνη….Διορθώστε ο,τι μπορειτε…..”

sp.jpg

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.