Η πολιτική ομάδα των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο καταγγέλλει, με σημερινή ανακοίνωσή της, τη στάση του υποψηφίου για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Μάνφρεντ Βέμπερ, σε ό,τι αφορά το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών.

"Ο Μάνφρεντ Βέμπερ συμπεριφέρεται ανεύθυνα και με δειλό τρόπο αναφορικά με τη "Μακεδονία" (sic). Ο Βέμπερ βάζει την κομματική πειθαρχία στους Έλληνες Χρηστιανοδημοκράτες πρώτα και πάνω από το μέλλον της "Μακεδονίας" (sic) στην Ευρώπη", αναφέρει σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε δήλωσή του ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Σβεν Γκίγκολντ, σημειώνοντας ότι η "συμπεριφορά του Βέμπερ δεν ταιριάζει με τις φιλοδοξίες του να γίνει πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε μία περίοδο αυξανόμενου εθνικισμού".

Στη συνέχεια, ο Γερμανός ευρωβουλευτής υπογραμμίζει πως η Γερμανίδα καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ, έχει υποστηρίξει τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και το φιλοευρωπαϊκό κομμάτι της ΠΓΔΜ. "Ο Βέμπερ και το ΕΛΚ πρέπει να κάνουν το ίδιο" προσθέτει ο κ. Γκίγκολντ, χαρακτηρίζοντας τους "Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες" "λαϊκιστές και κοντόφθαλμους" γιατί "επιτίθενται στην κυβέρνηση Τσίπρα διαμαρτυρόμενοι για την αλλαγή της ονομασίας".

Καταλήγοντας, ο κ. Γκίγκολντ τονίζει πως θα είναι "τραγικό", σε "οικονομικό" και "πολιτικό" επίπεδο και για τις δύο χώρες, εάν δεν εφαρμοστεί η λύση που έχει βρεθεί.