H Bild στα ελληνικά: “Η Ελλάδα χρειάζεται ένα καινούργιο ξεκίνημα χωρίς το Ευρώ”

|
ΒΑΣΩ ΛΥΚΟΥΡΙΝΟΥ

Μετά τα “Nein” και την ανθελληνική προπαγάνδα, η εφημερίδα Bild επιστρέφει με… νέες προτάσεις. Σε ένα νέο άρθρο γραμμένο στα ελληνικά , το οποίο υπογράφει ο αρχισυντάκτης της Κάι Ντίκμαν, η εφημερίδα καλεί την Ελλάδα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη προκειμένου, όπως λέει, να ευημερήσει.«Η βοήθεια δισεκατομμυρίων από την Ευρώπη – που συνεχίζεται – βοηθούν απλώς στην εξυπηρέτηση των τεράστιων χρεών. Δεν μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη. Αντιθέτως εμποδίζουν μια αληθινά καινούργια αρχή. Το σωσίβιο που έριξε η Ευρώπη στην Ελλάδα είναι από μολύβι» σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.

Σχετικά με τις αντιδράσεις που προέκυψαν από την πολιτική της εφημερίδας ενάντια στην Ελλάδα, ο αρχισυντάκτης της σημειώνει στο άρθρο του: «Δεν είναι εύκολο να δείξεις κατανόηση όταν γίνονται διαδηλώσεις στις οποίες χλευάζεται οι Γερμανία, σε όλες τις προσβολές των Ελλήνων πολιτικών σε σχέση με την γερμανική αλληλεγγύη, δεν είναι εύκολο να δείξεις αλληλεγγύη όταν οι πολίτες είναι υπέρ των δεξιών, των αριστερών, των ριζοσπαστικών κομμάτων της Ελλάδας που ακολουθούν τέτοιες πολιτικές».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.