“Ελάτε να πλέξουμε” στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού!

|
THESTIVAL TEAM

“Ελάτε να  πλέξουμε στο Μουσείο Βυζαντινού  Πολιτισμού, γιατί είναι οικογενειακή  μας υπόθεση”. Πλέξιμο. Μία πρακτική τόσο παλιά που τα ίχνη της χάνονται μέσα στους αιώνες. Το κάλεσμα του Γιώργου Τσακίρη σε 100 και πλέον καλλιτέχνες…
αλλά και στο κοινό της πόλης στοχεύει να το ανακαλέσει στη μνήμη όσων το εξάσκησαν και να το διδάξει στους νεότερους. 

Με συνέπεια στα περισσότερα  από τριάντα χρόνια δουλειάς του, ο Γιώργος Τσακίρης μετουσιώνει σε καλλιτεχνική πράξη την εμπειρία ενός κόσμου στον οποίο η παράδοση δεν αποτελεί απλή επιβίωση, αλλά οργανική συνέχεια και καθημερινή πρακτική.

Επιστρατεύοντας μεθόδους και υλικά που παραδοσιακά  παραπέμπουν στη χειροτεχνία, ο  καλλιτέχνης επιδιώκει να αναδείξει τη διαδικασία παραγωγής καθεαυτή, τη χειρονομία, τις εγγενείς φυσικές ατέλειες του χειροποίητου.

121 εικαστικοί καλλιτέχνες, 10 μουσικοί, βίντεο και κοινό μετασχηματίζουν με συνεκτικό και διακριτό τρόπο τον χώρο υποδοχής του Μουσείου σε «ολική εγκατάσταση».

Το δρώμενο πραγματοποιείται το Σάββατο 18 Μαΐου 2013 και ώρα 19.30 στο  πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων του ICOM, που για φέτος έχει ως θέμα Μουσεία (Μνήμη + Δημιουργικότητα)= Κοινωνική Αλλαγή.

H είσοδος στο Μουσείο στις 18 Μαΐου είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.