Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την αιφνιδιαστική αλλαγή διοίκησης στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και τη συναισθηματικά φορτισμένη συνέντευξη τύπου της απερχόμενης διοίκησης, η οποία υποστηρίζει ότι δεν ενημερώθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο για την αλλαγή σκυτάλης, μια ομάδα ηθοποιών του ΚΘΒΕ επιθυμεί να εκφράσει τη στήριξή της στον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του Θεάτρου, Νίκο Κολοβό. 

Η Αντιπροσωπευτική Επιτροπή Ηθοποιών ΚΘΒΕ, με ανακοίνωση που εξέδωσε, καλωσορίζει το Νίκο Κολοβό στην καλλιτεχνική διεύθυνση του θεάτρου.

"Χαιρόμαστε ιδιαίτερα γιατί το μέλλον του θεάτρου ανατίθεται σε έναν άνθρωπο που είναι σάρκα από τη σάρκα μας, έναν ηθοποιό που υπηρέτησε το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος για 45 χρόνια, με αποδεδειγμένο ήθος, συναδελφικότητα, ευγένεια και πολιτισμό. Αρετές που είμαστε βέβαιοι ότι θα κοσμούν και το νέο του ρόλο.

Είναι τιμή για τους ηθοποιούς, να ηγείται του θεάτρου ένας συνάδελφος που διατέλεσε δύο φορές πρόεδρος της ΑΕ, με καταλυτική συμβολή στις κατακτήσεις μας" αναφέρουν οι υπογράφοντες. 

Τονίζουν δε ότι "οι ηθοποιοί θα στηρίξουν το καλλιτεχνικό του όραμα για ένα Κρατικό Θέατρο αντάξιο της ιστορίας, του κύρους και του προορισμού του".

"Με τα ίδια αισθήματα καλωσορίζουμε την πρόεδρο και τα μέλη του νέου ΔΣ του ΚΘΒΕ. Είμαστε βέβαιοι ότι θα συμβάλλουν δημιουργικά στην επίτευξη του κοινού μας οράματος" καταλήγει η ανακοίνωση.