Εγκαινιάζεται η έκθεση “διάλογοι νέων και παλιών δημιουργών της χαρακτικής”

|
THESTIVAL TEAM

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης χαρακτικής με έργα νέων και παλαιότερων δημιουργών που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης…

σε συνεργασία με το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ., και η οποία λειτουργεί ήδη από τις 28 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν σήμερα Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013, στις 20:00, στη Δημοτική Πινακοθήκη (Casa Bianca, Βασ. Όλγας 180 και Θεμ. Σοφούλη),

Δίπλα στα έργα των καταξιωμένων καλλιτεχνών που κοσμούν τη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης και παρουσιάστηκαν στο κοινό στα τέλη του περασμένου Απριλίου, έρχονται να προστεθούν 15 έργα νεότερων δημιουργών, αποφοίτων του Εργαστηρίου Χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών του Α.Π.Θ.

Πιο συγκεκριμένα, οι τελειόφοιτοι Ισιδώρα Παπαδούλη, Σοφία Καρμοίρη, Αγγελική Καραγιάννη, Αλέξανδρος Δημητριάδης και Στεφανία Μητράκη, εκθέτουν τις πτυχιακές εργασίες τους, που εκπονήθηκαν με επιβλέποντα τον πρόεδρο και καθηγητή της σχολής, καταξιωμένο χαράκτη, Ξενή Σαχίνη.

Από τη συλλογή της Casa Bianca συνεχίζουν να εκτίθενται τα σημαντικά έργα των Δημήτρη Γαλάνη, Λυκούργου Κογεβίνα, Πολύκλειτου Ρέγκου, Νίκου Χατζηκυριάκου – Γκίκα, Γιάννη  Μόραλη, Βάσως Κατράκη, Τάσσου Αλεβίζου, Αλέκου Φασιανού, Δημήτρη  Μυταρά, Ξενή Σαχίνη, Εμμανουήλ Γιανναδάκη, Καθηγητή του Εργαστηρίου Χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών του Α.Π.Θ. και πολλών ακόμη σημαντικών Ελλήνων χαρακτών.

Οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν έναν ζωντανό «διάλογο», που αποκαλύπτει τις επιρροές, τις διαφορές αλλά και τη συνέχεια και συνέπεια η οποία χαρακτηρίζει την εικαστική σκέψη της σύγχρονης χαρακτικής. 

Η έκθεση θα λειτουργεί έως τις 31 Ιουλίου 2013, από Τρίτη έως Κυριακή, κατά τις ώρες 10:00 έως 18:00 (Δευτέρα Κλειστά).
Πληροφορίες στα τηλέφωνα της Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης 2310 425531 και 2310427555.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.