Σε χριστουγεννιάτικο κλίμα μπήκε από σήμερα το Μετρό της Θεσσαλονίκης, καθώς για πρώτη φορά φωταγωγήθηκαν οι γερανοί στα εργοτάξια του κέντρου της πόλης.

Η αρχή έγινε στο σταθμό "Συντριβάνι", όπου εργαζόμενοι και πολίτες γιόρτασαν και χόρεψαν υπό τους ήχους του συγκροτήματος "Batala Salonica".

Στη συνέχεια, η εορταστική πομπή διέσχισε την οδό Εγνατία και έφτασε στο σταθμό "Αγίας Σοφίας", όπου φωταγωγήθηκε και ο δεύτερος γερανός. Στον ίδιο χώρο ακούστηκαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης.

 Οι γερανοί του Μετρό Θεσσαλονίκης θα παραμείνουν φωταγωγημένοι και σε εορταστικό πνεύμα μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2018. 

Γ. Μυλόπουλος: Τα Χριστούγεννα του 2020 θα κυκλοφορούμε με το Μετρό

ήμερα το μετρό ανάβει τα φώτα και εύχεται στη Θεσσαλονίκη καλά Χριστούγεννα. Θέλουμε να δείξουμε με αυτόν τον τρόπο ότι το μέτρο προχωρεί με γοργούς ρυθμούς. Είναι η πρώτη φορά που το έργο έχει σαφές χρονοδιάγραμμα, τελειώνει το 2020. Τα Χριστούγεννα του 2020 θα κυκλοφορούμε με το μετρό.

Φέτος ήταν μία πόλη σημαντική χρονιά για το μετρό. Κάναμε μεγάλη πρόοδο. Φθάσαμε στο 60% της ολοκλήρωσης του έργου. Στις γραμμές του μετρό της Θεσσαλονίκη και της Καλαμαριάς η συνολική επένδυση το 2017 ξεπέρασε τα 190 εκατ. ευρώ. Έτσι σε αυτό το κλίμα το μετρό Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο εορτασμό των Χριστουγέννων με το άναμμα των γερανών", ανέφερε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος, στην εκδήλωση για τη φωταγώση των γερανών του μετρό στη Θεσσαλονίκη.

"Ευελπιστούμε και πιστεύουμε ότι το 2018 θα ανάψουμε τα λαμπάκια στους σταθμούς της Σταυρούπολης με τις επεκτάσεις. Πιστεύουμε μέχρι το 2028 να ανάβουμε τα λαμπάκια σε επεκτάσεις στο μετρό Θεσσαλονίκης", τόνισε  από την πλευρά του ο Κώστας Αργυράκης πρόεδρος εργαζομένων μετρό στον ηλεκτρολογικό τομέα.

Γ. Μπουτάρης: Είναι μία περίοδος που πρέπει να αφήσουμε την γκρίνια και την μιζέρια

Το παρών στο σταθμό της Αγίας Σοφίας έδωσαν και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τεχνών, Έλλη Χρυσίδου. 

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ιδιαίτερα ευδιάθετος και χαμογελαστός παρακολούθησε την εκδήλωση και φωτογραφήθηκε με πολίτες και εργαζόμενους στην Αττικό Μετρό Α.Ε.

"Το Μετρό απόφασισε να κάνει αυτό το πολύ θεαματικό, να φωτίσει τους γερανούς και είχαν μια έμπνευση να κάνουν μια παρέλαση από το Συντριβάνι μέχρι εδώ. Μοίρασαν ζωντάνια και πολύ όρεξη. Είναι μία περίοδος όπου πρέπει να αφήσουμε την γκρίνια και την μιζέρια. Δέκα μέρες που είναι οι γιορτές να αλλάξει το κλίμα" δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του thestival.gr: