Το Γραφείο Περιβάλλοντος της Γενικής Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών & Μηχανοργάνωσης, στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΑΠΘ με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την εταιρεία Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ σε δράσεις ανακύκλωσης, διοργανώνει την ερχόμενη εβδομάδα συλλογή «άχρηστων» ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Πιο συγκεκριμένα την Τρίτη 21 και την Τετάρτη 22 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί συλλογή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών για ανακύκλωση από τα θυρωρεία των κτιρίων της πανεπιστημιούπολης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από την προηγούμενη Δευτέρα να μεταφέρουν τις συσκευές τους στους χώρους δίπλα στα θυρωρεία. Επίσης, την Πέμπτη 23 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί συλλογή στην νότια είσοδο της πανεπιστημιούπολης (φυλάκιο Εγνατίας) και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μεταφέρουν τις συσκευές τους στο σημείο συλλογής από τις 08:00 έως τις 12:00. Για τα κτίρια της Βιβλιοθήκης και της Διοίκησης θα ισχύσει μόνο η συλλογή της Πέμπτης στην νότια είσοδο.

Για τα υλικά που είναι χρεωμένα σε υπόλογους του ΑΠΘ, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η τυπική διαδικασία απόσυρσης του εξοπλισμού και να είναι ενήμερο το Τμήμα Περιουσίας ώστε να συνταχθεί το σχετικό πρακτικό. Για περισσότερες πληροφορίες για αυτή την διαδικασία μπορείτε να απευθυνθείτε στην κ. Ε. Παταζιού στο 2310997379.

Εκτός από τις ηλεκτρονικές συσκευές γραφείου όπως τα φωτοαντιγραφικά, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τα περιφερειακά τους, έχετε τη δυνατότητα να αποσύρετε και πλήθος άλλων συσκευών τις οποίες μπορείτε να δείτε εδώ.

Επίσης μπορείτε να παραδώσετε και οικιακές συσκευές που σας ανήκουν. Για την περίπτωση που δεν προλαβαίνετε να ολοκληρώσετε την τυπική διαδικασία απόσυρσης των συσκευών ή λείπετε σε άδεια, η επόμενη συλλογή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών προγραμματίζεται για το ερχόμενο φθινόπωρο.

Αν δεν μπορείτε να μεταφέρετε τις συσκευές σας λόγω μεγάλου όγκου ή ζητάτε περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Περιβάλλοντος (Γιάννης Τσουγκράκης τηλ. 2310991131).