Μία ταινία animation για τα μνημεία και την ιστορία της Θεσσαλονίκης από το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αμπελοκήπων

|
THESTIVAL TEAM

Μία ξεχωριστή εκπαιδευτική ταινία animation, εμπνευσμένη από το βιβλίο του Θεσσαλονικιού συγγραφέα Σάκη Σερέφα «Ένας δεινόσαυρος στο μπαλκόνι μου», δημιούρησαν μικροί καλλιτέχνες……

του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αμπελοκήπων. Εκτός από την ταινία τα παιδιά εμπνευσμένα από το βιβλίο έφτιαξαν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι γνώσεων και φαντασίας, έργα ζωγραφικής και γλυπτά, συνδυάζοντας το πολύμορφο ταξίδι στα μνημεία και στην ιστορία της πόλης με την τέχνη.

«Τα μνημεία της Θεσσαλονίκης εν κινήσει» είναι μία ταινία κινουμένων σχεδίων, που δημιουργήθηκε με την τεχνική stop motion animation από 29 μαθητές της Β’ Γυμνασίου, οι οποίοι συμπεριέλαβαν σ’ αυτήν φωτογραφίες, ζωντανά πλάνα και έργα ζωγραφικής, που δημιούργησαν εξ ολοκλήρου οι ίδιοι. Η παραγωγή διήρκεσε περίπου ένα χρόνο και φιλοδοξεί να συμμετάσχει σε κάποιο φεστιβάλ ταινιών. Ο μικρός Γιάννης και ο άκακος δεινόσαυρος Σαύρος του βιβλίου του Σάκη Σερέφα πρωταγωνιστούν στην ταινία μαζί με εφτά μαθητές – ηθοποιούς της θεατρικής ομάδας του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου, οι οποίοι περιηγούνται σε εφτά μνημεία σταθμούς της Θεσσαλονίκης και μαθαίνουν για τον πολιτισμό και την ιστορία της.

Η δημιουργικότητα των μαθητών δεν σταματά στην ταινία. Το ταξίδι του Σαύρου και του μικρού Γιάννη έγινε ένα ευφάνταστο επιτραπέζιο παιχνίδι, το οποίο κατασκεύασαν οι μαθητές με 120 κάρτες με εικόνες, 50 κάρτες πάζλ και 140 κάρτες μνημείων που σχεδίασαν οι ίδιοι.

Η καλλιτεχνική τριλογία, ολοκληρώνεται με τα έργα ζωγραφικής σε χαρτί και καμβά, φτιαγμένα με διαφορετικές τεχνικές.

Τα τρία αυτά μέρη της δημιουργίας των μαθητών πρόκειται να παρουσιαστούν αύριο για πρώτη φορά σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Τελλόγλειο, στις 19.30, παρουσία του Σάκη Σερέφα, συγγραφέων, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.