Τουρνουά πόλο Α2 ανδρών έρχεται το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη

|
THESTIVAL TEAM

Τουρνουά υδατοσφαίρισης στη μνήμη του αδικοχαμένου αθλητή και παράγοντα, Δημήτρη Γραμματικόπουλου, θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στις εγκαταστάσεις του Ποσειδωνίου Κολυμβητηρίου.

Στο τουρνουά, που διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, θα λάβουν μέρος τέσσερις δυνατές ομαδες της φετινής Α2 κατηγορίας των ανδρών, το πρωτάθλημα της οποίας θα ξεκινήσει στα μέσα Ιανουαρίου. Οι ομάδες που συμμετέχουν είναι οι δύο Θεσσαλονικιές (Όμιλος Φίλων Θαλάσσης και ΑΣ Άρης), ο Ναυτικός Όμιλος Πατρών και ο Γυμναστικός Σύλλογος Περιστερίου.

Οποιαδήποτε πρόταση με τον υγρό στίβο και με τα ναυταθλητικά αγωνίσματα, προσπαθούμε να συμβάλουμε μαζί με όλους τους φορείς, προκείμενου αυτές οι εκδηλώσεις να υλοποιηθούν“, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου, ο αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.

Τη σημασία που έχει για την πόλη, αλλά και για τα ίδια τα αθλητικά σωματεία, η διεξαγωγή τέτοιων διοργανώσεων υπογράμμισαν οι εκπρόσωποι των συλλόγων της Θεσσαλονίκης.

Ο δήμος εμπλέκεται με έμπρακτο τρόπο στη στήριξη του υγρού στίβου, την ώρα που οι κρατικές βοήθειες και επιχορηγήσεις είναι πρακτικά ανύπαρκτες. Ο στόχος μας είναι να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, να τα γυμνάσουμε και να τα κάνουμε να αγαπήσουν τον αθλητισμό“, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΟΦΘ, Λεωνίδας Αθανασιάδης και πρόσθεσε: “Για να μπορέσεις να προσελκύσεις άτομα, πρέπει να έχεις “βιτρίνα”, δηλαδή η ανδρική ομάδα να είναι ψηλά, προκειμένου να χρησιμοποιήσεις την λάμψη και την αίγλη του ανδρικού. Σε δύο χρόνια τα αποτελέσματα είναι ορατά. Έχουμε γεμίσει σταδιακά σε όλες τις κατηγορίες των τμημάτων υποδομής“.

Ο κος Αθανασιάδης χαρακτήρισε πλήγμα για τους συλλόγους υδατοσφαίρισης και κολύμβησης, το γεγονός το ότι το Ποσειδώνιο παρέμεινε για έναν χρόνο κλειστό. Όπως τόνισε, ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης έφθασε στο χείλος του γκρεμού αυτόν τον έναν χρόνο, επισημαίνοντας παράλληλα την αναγκαιότητα για δημιουργία νέων εγκαταστάσεων στη πόλη, αντιπροσωπευτικών με τον πληθυσμό της Θεσσαλονίκης.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του εφόρου του ΑΣ Άρης, Πασχάλη Καραγιάννη, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων, πως ο Άρης είναι “καταδικασμένος” να συμμετέχει σε μεγάλες κατηγορίες.

“Πριν από τρία χρόνια όταν αναλάβαμε τη διοίκηση, παραλάβαμε το τμήμα με ένα δελτίο. Μετά από τρία χρόνια έχουμε κάνει ακόμη και τμήμα γυναικών, νεανίδων και κορασίδων. Η ανδρική ομάδα πρέπει να είναι φάρος και ευελπιστούμε να πρωταγωνιστήσουμε φέτος στην κατηγορία“, δήλωσε ο κ. Καραγιάννης.

Το πρόγραμμα των αγώνων είναι το ακόλουθο:

Σάββατο 9/12

17.30 ΟΦΘ – Άρης
18.30 ΝΟΠ – Περιστέρι

Κυριακή 10/12

10.00 ΝΟΠ – ΟΦΘ
11.00 Περιστέρι – Άρης
17.00 Άρης – ΝΟΠ
18.00 ΟΦΘ – Περιστέρι

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.