Αποφυλακίστηκε ο Γρηγόρης Τσιρώνης

|
THESTIVAL TEAM

Αποφυλακίστηκε λόγω παρέλευσης του 18μήνου ο Γρηγόρης Τσιρώνης, ο οποίος είχε συλληφθεί στο Βόλο σε επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής για τους “ληστές του Διστόμου”. Η σύλληψη του Γρηγόρη Τσιρώνη ήταν έκπληξη καθώς είχε επικηρυχθεί για την υπόθεση των “ληστών με τα μαύρα”, για την οποία τελικά αθωώθηκε.

Η δίκη του Γρηγόρη Τσιρώνη, για άλλες κατηγορίες που αντιμετωπίζει έχει προσδιοριστεί για τις 25 Μαΐου 2018. Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος βγαίνει από τις φυλακές με το υπ΄αριθμόν 2295/2017 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών. Το δικαστικό συμβούλιο ωστόσο έθεσε αυστηρούς περιοριστικούς όρους στον κατηγορούμενο.

Καταγγελίες για την αστυνομία από τον δικηγόρο του

Το δικαστικό συμβούλιο διέταξε τον κατ’ οίκον περιορισμός του με συνοδεία και 24ωρη φύλαξη ενώ όπως καταγγέλλει ο δικηγόρος του, Κώστας Παπαδάκης «χθες (06.12.2017) η αστυνομία σε έφοδο της χωρίς ένταλμα, προέβη σε έρευνα του σπιτιού του, των λοιπών διαμερισμάτων και χώρων της πολυκατοικίας και καταγραφή των κατοίκων της».

«Ο Γρηγόρης Τσιρώνης δεν βαρύνεται με εγκλήματα κατά της ζωής, ενώ από τις δεκάδες των εναντίον του κατηγοριών, ελάχιστες έχουν ενδείξεις (ούτε λόγος για αποδείξεις) τέλεσης, που και αυτές θα είχαν καταπέσει αν μέχρι τώρα οι αρμόδιοι δικαστές και εισαγγελείς εισακούσει τα αιτήματα και την τεκμηριωμένη αντίκρουσή τους. Δεν βαρύνεται με καμία καταδικαστική απόφαση, ούτε με κακή διαγωγή στη φυλακή, όπου και εργαζόταν και σπούδαζε» τονίζει ο δικηγόρος του.

Παράλληλα προσθέτει πως «έχει πίσω του δυόμιση χρόνια φυλάκισης (29/5/2015 – 7/12/2017) από τα οποία το ένα δεν υπολογίζεται και δεν αφαιρείται από το χρόνο προφυλάκισης διότι αφορούσε έκτιση ποινής για απόφαση που τελικά ακυρώθηκε και στη συνέχεια προφυλάκιση για άλλη αιτία, για την οποία αθωώθηκε.

Γρηγόρης Τσιρώνης: Ο «κατ’ οίκον περιορισμός είναι φυλακή χωρίς μεροκάματα»

Επιπλέον, ο κ. Παπαδάκης τονίζει ότι  «ο κατ οίκον περιορισμός του Γρηγόρη Τσιρώνη από σήμερα μέχρι να τελειώσει η δίκη του, ίσως και περισσότερο από έναν χρόνο, είναι μία «φυλακή χωρίς μεροκάματα». Του στερεί ανάμεσα σε άλλα τη δυνατότητα να δουλέψει, να συνεχίσει τις σπουδές του στο ΙΕΚ γραφιστικής, να βγει μία βόλτα με το παιδί του και τη γυναίκα του, να επισκεφθεί τον δικηγόρο του. Θέτει υπό αστυνόμευση την καθημερινή ζωή όλων των συγκατοίκων, των επισκεπτών και των ενοίκων της πολυκατοικίας του και τη γειτονιά.

Είναι το τίμημα της εκδικητικότητας των κατασταλτικών μηχανισμών επειδή είναι αναρχικός, επειδή κατήγγειλε επανειλημμένα τις μεθοδεύσεις τους, επειδή αντιμετώπισε με αξιοπρέπεια τις διώξεις τους και επειδή αθωώθηκε πανηγυρικά από την υπόθεση των ληστών με τα μαύρα γκρεμίζοντας επικηρύξεις και σενάρια».

πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.